TESK'ten "merdiven altı ürün" uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ramazanda ucuz ve kalitesiz üretim yaparak insan sağlığını hiçe sayan fırsatçıların sayısının arttığını belirterek, "Vatandaşlar bu fırsatçılara mahal vermemek için ramazan alışverişlerini yaparken güvenilir esnafı tercih etmeli." ifadesini kullandı.

Haberler 04.05.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, yapt yazl açklamada, ramazanda artan gda alverilerinin merdiven alt tabir edilen üreticileri itahlandrdn, salam, sucuk, sosis, kavurma ve kaar peyniri gibi ürünlerde tai yapldn savundu.

çine gda boyas konularak üretilen ekerlemeler, Antep fst yerine bezelye tozuyla yaplan baklavalar ve bunlar gibi çok sayda olumsuz örnekle karlaldna dikkati çeken Palandöken, yol kenarnda araç arkalarnda satlan, köy ürünü diye pazarlanan birçok ürünün insan saln tehdit ettiini belirtti.

MERDVEN ALTI ÜRÜNLER

Palandöken, ramazan kolilerine tarihi geçmi ya da bozulmu ürünleri koyarak piyasann altnda fiyatlardan satan yerler bulunduunu ifade ederek, Ramazanda merdiven altnda ucuz ve kalitesiz üretim yaparak insan saln hiçe sayan frsatçlarn says artyor. Vatandalar bu frsatçlara mahal vermemek için ramazan alverilerini yaparken güvenilir esnaf tercih etmeli. deerlendirmesinde bulundu.

Piyasada oluan fiyatn altnda satlan ürünlere üpheyle yaklalmas gerektiini belirten Palandöken, Maliyetlere bakldnda 3-5 liraya tatl da pasta da olmaz. Azmz tatlasn diye yediimiz gdalarn azmzn tadn kaçrmamas için alverilerde güvenilir mahalle esnaf tercih edilmeli. çünkü esnafmz kendi yemedii hiçbir ürünü müterisine yedirmez. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git