TESK'ten "merdiven altı ürün" uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle merdiven altı ürünlerin arttığını belirterek, "Virüs bahane edilerek ucuz ve kalitesiz ürünler yapılıyor. Sağlığımızı koruyalım derken sağlığımızdan olmayalım." ifadesini kullandı.

Haberler 18.03.2020 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yapt yazl açklamada, vatandalarn stok yapmak için normalden fazla alveri yapmasnn, çok talep edilen ürünlerde merdiven alt üretimi artrdn bildirdi.

Alveri yaplrken merdiven alt ürünlere dikkat edilmesi gerektiini vurgulayan Palandöken, unlar kaydetti:

MARDVEN ALTI ÜRÜNÜ

Virüsten kaçp merdiven alt ürünlere yakalanmayn.Virüs bahane edilerek ucuz ve kalitesiz ürünler yaplyor. Salmz koruyalm derken salmzdan olmayalm. Vatandalarmz koronavirüs nedeniyle panik ve telala bir anda makarna, kolonya, peçete, sabun, dezenfektan, maske gibi ürünlere youn talep gösterdi. Bu da arz-talep dengesinin bozulmasna yol açabiliyor. Frsatçlar da piyasada çok talep edilen ürünlerin merdiven alt diye tabir ettiimiz yan sanayi ve kalitesiz versiyonlarn üretmeye balyor.

Dengenin bozulmamas ve dolandrlmamak için stok yapmaktan vazgeçilmesi gerektiine dikkati çeken Palandöken, Yalnzca güvenilir internet siteleri ile esnafmzdan alveri yaplmal. Odaya kayd olan, vergisini veren, güvenilir ticaret yapan esnafmz asla ucuz, kalitesiz, merdiven alt üretimlerle vatanda kandrmaz. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git