TESK'ten "naylon poşet" uyarısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Bazı marketler, yönetmelik yürürlüğe girmeden poşet ücreti almaya başladı. Yönetmeliği fırsata çevirenlere prim verilmemeli. Yanımızda alternatif taşıma malzemeleri bulundurmalıyız"

Haberler 26.09.2018 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, baz marketlerin, naylon poetleri ücretli satmaya baladn belirterek, Bunun için çantamzda, yanmzda bez torba, kese kad, file çanta gibi alternatif tama malzemeleri bulundurmamz lazm. ifadesini kulland.

Palandöken, yazl açklamasnda, Ambalaj Atklarnn Kontrolü Yönetmelii kapsamnda 1 Ocak 2019 itibaryla plastik alveri poetlerinin tüm sat noktalarndan ücretli temin edileceini anmsatt.

Baz marketlerin, yönetmelik yürürlüe girmeden poet ücreti almaya baladna dikkati çeken Palandöken, imdiden parayla poet satmak frsatçlktr. Poet kullanmn azaltmak için yapyor olsalard, file ya da bez çantalar seçenek olarak sunulurdu. deerlendirmesinde bulundu.

NAYLON POET ÜCRET

Palandöken, poet kullanmn azaltma amac tayan yönetmelii frsata çevirenlere prim verilmemesi gerektiine iaret ederek, unlar kaydetti:

Bunun için çantamzda, yanmzda bez torba, kese kad, file çanta gibi alternatif tama malzemeleri bulundurmamz lazm. Bunu alkanlk haline getirmek doa ve çevremiz için çok önemli. Gelecek nesillere de bu alkanl aktararak salmz ve dünyay korumu olacaz. Naylon poetlerin, doada yok olmas uzun yllar sürüyor ve sala zarar veriyor. Naylon kullanmn azaltmak ekonomik anlamda da fayda salayacak. Plastiin ham maddesi dardan geldii için dövizle ödeniyor.

Ana Sayfaya Git