TESK'ten "naylon poşet" uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, naylon poşetlerin doğaya ciddi zarar verdiğini belirterek, "Naylon poşet yerine bez torba kullanımı özendirilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Haberler 25.06.2018 - 12:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Palandöken, yazl açklamasnda, plastik atklarn ve naylon poet kullanmnn doaya verdii zararlara dikkati çekti.

Türkiyede gelecek yl bandan itibaren poetlerin parayla satlmas uygulamasna geçilmesinin planlandn anmsatan Palandöken, Bu uygulama balamadan birçok firma parayla poet satp durumu frsata çeviriyor. Gerçekten bunu doay korumak adna yapyorlarsa naylon poet yerine bez çantalar kullanlmal ve bunlar kar amac güdülmeden cüzi bir ücretle satlmaldr. Vatandalarmz da naylon poet alkanln brakp, alverilerini file ve bez çantalarla yapmaldr. Denizler ve ormanlar plastik ielerle naylon çantalarla kirletilmemeli. ifadesini kulland.

NAYLON POET UYARISI

çevre kirliliinin tüm dünyada ciddi boyutlara ulatn vurgulayan Palandöken, Geri dönüüme gitmesi gerekirken ormanlara, denizlere atlan plastik ieler, naylon poetler kirlilikle birlikte hayvanlara da çok büyük zarar veriyor. uyarsnda bulundu.

Palandöken, yaz aylarnn gelmesiyle birlikte özellikle piknik alanlarnn temiz tutulmas gerektiinin altn çizerek, unlar kaydetti:

Temiz çevre ve salkl yaam için geri dönüüm art. çevreye en zararl plastik türlerinden olan naylon poeti artk kullanmay terk etmemiz gerekir. Plastik sektörü hzl bir büyüme ve gelime gösteriyor. Bu yln ilk çeyreinde plastik mamul üretimi 3,5 milyon tona, iç pazarda tüketilen plastik mamul miktar ise 3,2 milyon tona yükseldi. Bu sektörün gelimesi ve büyümesi ekonomik açdan olumlu fakat ürünlerin kullanm aamasnda bizlere büyük görev düüyor. Özellikle marketlerde naylon poet alkanl terk edilmeli. Naylon poetler hem içine koyduumuz yiyeceklere hem de çevreye zararl. O yüzden naylon poet yerine bez torba kullanm özendirilmeli. imdiden hepimiz salkl yaam ve temiz bir çevre için file ve bez çanta kullanmaya almalyz.

Ana Sayfaya Git