TESK'ten 'ramazanda israftan kaçınalım' çağrısı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,"Mübarek ramazan ayında artan alışverişlerin israfa yol açmaması için sofralarımızı kurarken doyabileceğimiz kadar yemek pişirmeye, ihtiyacımız kadar ekmek ve pide almaya dikkat etmeliyiz." dedi.

Haberler 06.05.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, Mübarek ramazan aynda artan alverilerin israfa yol açmamas için sofralarmz kurarken doyabileceimiz kadar yemek piirmeye, ihtiyacmz kadar ekmek ve pide almaya dikkat etmeliyiz. ifadesini kulland.

Palandöken, yapt yazl açklamada, gda israfnn ciddi boyutlara ulatn bildirdi.

Alnan tüm önlemlere ramen ylda milyonlarca ekmek ve tonlarca sebze-meyvenin israf edildiini belirten Palandöken, ramazan aynda ve özellikle iftar sofralarnda mümkün olduunca israftan kaçnlmas çarsnda bulundu.

Palandöken, slam aleminin heyecanla bekledii 11 ayn sultan ramazan, bolluk ve bereketin, yardmlama ve dayanmann, birlik ve beraberliin aydr. Bu mübarek ayda oruç tutup Allahn rzasn kazanrken mümkün olduunca israftan kaçnmalyz. ftar sofralarmz kurarken ihtiyacmz kadar alveri yapmal ve dinimizce de haram olan israftan uzak durmalyz. Mübarek ramazan aynda artan alverilerin israfa yol açmamas için sofralarmz kurarken doyabileceimiz kadar yemek piirmeye, ihtiyacmz kadar ekmek ve pide almaya dikkat etmeliyiz. Gda ürünlerinde arz-talep dengesizliinin yaand ve fiyatlarn artt bu dönemde hem vatandalk görevi olarak hem de dini bir görev olarak israftan kaçnmalyz. deerlendirmesinde bulundu.

Ramazanda ekmek israf ciddi boyutlarda

sraf edilen gda ürünleriyle yüz binlerce aç insann doyabileceini vurgulayan Palandöken, unlar kaydetti:

Dier aylarda yaplan ekmek israf, özellikle ramazan aynda ciddi boyutlara ulayor. çünkü vatandalarmz oruçken ekmei ve pideyi scak tüketmek isteyip iftara yakn saatte ihtiyacndan fazla satn alyor. Gün boyu oruç tutup nefsimizi terbiye ederken bir lokma ekmek bulamayan insanlarn halinden anlamak için artan ekmeklerimizi mutlaka deerlendirmeliyiz. Yardm etmenin ve paylamann yolunun yalnzca satn almak deil, aldmz ürünleri de en doru ekilde tüketmek olduunu unutmamalyz. Frsatçlarn fiyat art yapt bu dönemde israftan kaçnrsak, talep azalaca için fiyatlar da düecektir.

Ana Sayfaya Git