TESK'ten "reform" çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yabancı sermaye bir yana yerli sermayemiz bile son yıllarda Çin, Hindistan gibi ülkelere kayıyor. Oysa tam tersine o ülkelere giden sermayeyi Türkiye'ye çekecek reformlar yapmalıyız." ifadesini kullandı.

Haberler 10.04.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, yapt yazl açklamada, ekonomide da balln azalmas için yerli üretimin artmas gerektiini vurgulad.

Sürdürülebilir büyümenin yerli üretimin artmasyla mümkün olduuna iaret eden Palandöken, unlar kaydetti:

Yerli üretim, hem milli sermayemizle kendi sanayicilerimizin yapt yatrmla hem de yabanc sabit sermaye yatrmlaryla artar. Milli sermayemizle üretimi artrmak için hem etkin ve basit bir yatrm tevik sistemi getirmeli hem de tasarruf oranlarmz artracak tedbirler almalyz. Yabanc sabit sermaye yatrmlarn ülkemize çekebilmek için de istihdam üzerindeki yükleri mutlaka azaltmalyz. Yabanc sermaye bir yana yerli sermayemiz bile son yllarda çin, Hindistan gibi ülkelere kayyor. Oysa tam tersine o ülkelere giden sermayeyi Türkiyeye çekecek reformlar yapmalyz.

REFORM çARISI YAPTI

Döviz kurlarndaki yükseliin Türkiyeyi Avrupa Birlii (AB) pazar için daha cazip hale getirdiine dikkati çeken Palandöken, içilik maliyetlerinin azaltlmas halinde AB pazarnn Türkiyeyi tercih edeceini ifade etti.

Palandöken, basit ve etkili istihdam tevikleriyle Türkiyenin orta ve uzun vadede AB sanayisinin üretim üssü haline gelebileceinin altn çizerek, Bugünkü avantajmz iyi kullanrsak gelien piyasalar içinde en hzl büyüyen ülke durumuna gelmek hayal deil. Tek yapmamz gereken bu konudaki reformlar hzlandrmak. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git