TESK'ten sahte altın uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sahte altını gerçeğinden ayırt etmenin uzmanlık gerektirdiğini belirterek, "Vatandaşlarımız altın alışverişi yaparken çok dikkatli olmalı. Altın satın alırken de bozdururken de bildikleri ve güvendikleri kuyumcu esnafını tercih etmeli." ifadesini kullandı.

Haberler 05.04.2019 - 00:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, yapt yazl açklamada, düün sezonunun balamasyla gram ve çeyrek altn taleplerinin arttn ancak altn fiyatlarnn büyük oranda yükseldiini bildirdi.

Düünlerde en çok tercih edilen çeyrek altnn 375-380 lira civarnda satldna iaret eden Palandöken, Altnlarn fiyat yükselince dolandrclar piyasaya sahte altn sürmekte gecikmiyor. Sahte altn gerçeinden ayrt etmek için uzmanlk gerekiyor. Vatandalarmz altn alverii yaparken çok dikkatli olmal. Altn satn alrken de bozdururken de bildikleri ve güvendikleri kuyumcu esnafn tercih etmeli. deerlendirmesinde bulundu.

SAHTE ALTINA DKKAT

Palandöken, Türkiyenin kii bana en fazla altn satn alan ülkeler arasnda olduunu ancak fiyatlarn yüksek olmasndan dolay üretimde azalma yaandn vurgulayarak, unlar kaydetti:

2017de toplam 41,8 ton, 2018de 30,3 ton sikke ve ziynet altn üretildi. Bu yln ocak ve ubat aylarnda toplam 1 milyon 7 bin 110 adet çeyrek altn üretimi yapld. Geçen yln ilk iki aynda 1 milyon 188 bin 890 çeyrek altn üretilmiti. Yani ocak ve ubat aylarndaki çeyrek altn üretimi, geçen yln ayn dönemine göre yüzde 18 azald.

Ana Sayfaya Git