TESK'ten "sicil affı" talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Zamanında borcunu ödeyememiş, birçok sıkıntı çekmiş esnafımız kara liste sorunu yüzünden krediye ulaşamıyor. Bu adaletsiz durumun çözülmesi için sicil affı getirilerek esnafımızın krediye ulaşması sağlanmalı" dedi.

Haberler 21.10.2019 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, esnafn kara liste nedeniyle krediye ulaamadn ileri sürerek, sicil aff getirilmesini istedi.

Palandöken, yazl açklamasnda nakit paraya ihtiyac olan esnafn kara liste sorunu yüzünden kredi alamamasnn, tefecilerin saysnn artmasna neden olduunu savundu.

Binlerce esnafn kara listede yer aldn öne süren Palandöken, unlar kaydetti:

SCL AFFI TALEB

Zamannda borcunu ödeyememi, birçok sknt çekmi esnafmz kara liste sorunu yüzünden krediye ulaamyor. Esnaf para ihtiyacn karlamak için bu kez tefecilerin uçuk ve dengesiz faizleri ve tehditleri ile baa çkmaya çalyor. Esnafa yönelik kredi imkanlar da varken bunlarn kullanlmamas ne bankalarn ne de esnafmzn yararna oluyor. Esnafmz için etkin bir sicil aff art. Bugüne kadar çkarlan 3 sicil aff bankalarn inisiyatifine kald. Bankalarn yüksek, tefecilerin uçuk ve dengesiz faizlerinin altnda ezilen esnafmzn sesi duyulmal. Bu adaletsiz durumun çözülmesi için sicil aff getirilerek esnafmzn krediye ulamas salanmal.

Ana Sayfaya Git