TESK'ten "taksit sayısı" uyarısı!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, borç yükü altına girmemek için ihtiyaç dışı alışverişlere yönelinmemesi gerektiğini belirterek, "Taksit sayısı artarsa fiyat ucuzlar gibi bir algıya kapılmamak gerekir." ifadesini kullandı.

Haberler 01.04.2019 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, yazl açklamasnda, elektronik eyalarn satndan seyahate, konaklamadan ilenmi altna kadar baz alverilerde kredi kart taksit saysnn artrldn hatrlatt.Kredi kart taksit saysnn artrlmasnn turizm gibi baz sektörler için olumlu etkileri olsa da tüketicilerin cebini düünerek hareket etmesi gerektiini vurgulayan Palandöken, taksit saysnn artmasnn alnan ürün ya da hizmeti daha ucuz hale getirmediinin altn çizdi.

TAKST SAYISI UYARISI

Palandöken, Sezon sonu, sezon ortas, garaj indirimi gibi kampanyalar, cazibeli görünen frsatlar ortaya çkyor. Bu da vatandan kredi kartna daha çok yüklenmesine neden oluyor. Borç yüküne girmemek için ihtiyaç d alveriler yaplmamal. deerlendirmesinde bulundu.

Kredi kart borcunun evde, ite ve sosyal yaantda stres, huzursuzluk ve ikili ilikilerde bozulma gibi birçok olumsuz etkiyi beraberinde getirdiine dikkati çeken Palandöken, Taksit says artarsa fiyat ucuzlar gibi bir algya kaplmamak gerekir. Vatandalarmz ihtiyac dnda alveriten kaçnmal, kart limitini bütçesine göre ayarlamal. Borcu borçla kapatmak gibi bir yanla dümemeli. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git