TESK'ten "ticari akaryakıt" talebi

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren esnafa, çiftçilerde olduğu gibi ticari akaryakıt uygulaması getirilmeli" dedi.

Haberler 10.09.2018 - 10:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, tamaclk sektöründe faaliyet gösteren esnafa çiftçilerde olduu gibi ticari akaryakt uygulamasnn getirilmesini talep etti.

Palandöken, yapt yazl açklamada, son dönemde enflasyonda yaanan artn en büyük sebeplerinden birinin, akaryakta ve ulatrma sektörüne yaplan zamlar olduunu bildirdi.

Enflasyondaki yükseliin önlenmesi için sektöre özel önem verilmesi gerektiine dikkati çeken Palandöken, bu konuda gerekli admlarn atlmasnn istedi.

Palandöken, devletin tarmda olduu gibi ulatrma sektöründe faaliyet gösterenlere de destek vermesi gerektiini belirterek, öyle devam etti:

TCAR AKARYAKIT

Ulatrma sektöründe faaliyet gösteren taksici, dolmuçu, kamyoncu, halk otobüsçü ve minibüsçü gibi tüm tamac esnafnn kulland akaryakt ürünlerine çiftçilerde olduu gibi ticari akaryakt uygulamas getirilmeli. En kötü ihtimalle akaryakttaki ÖTV kaldrlmal. Ulatrma sektöründe kullanlan akaryakt lokomotif ürün olduu için bu alanda gelen her 1 kuru zaman adan zye her ürünü yakndan ilgilendiriyor. Bu da enflasyonu tetikliyor.

oför esnafnn sorunlarnn vakit kaybedilmeden çözülmesini isteyen Palandöken, unlar kaydetti:

Akaryakt ve yedek parça fiyatlarnn yükseklii, vergi ödemeleri, sosyal güvenlik ve zorunlu trafik sigorta primlerine bir de korsan tamaclarn haksz rekabeti eklenince oför esnafnn srtndaki yük artyor. Ulatrma sektörünün baz girdilerini devlet mutlaka karlamaldr. oför esnafnn rahat nefes almas ile ulatrma sektörü de vatanda da rahatlar.

Ana Sayfaya Git