TESK'ten zorunlu araç sigortası fiyatlarına tepki

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, zorunlu araç sigortası fiyatlarının şirkete ve döviz kuruna göre sürekli değiştiğini belirterek fiyatların sabitlenmesi ve yeni yılda zam yapılmaması gerektiğini belirtti.

Haberler 13.12.2021 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Türkiye Esnaf ve Sanatkrlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, yapt yazl açklamayla araç sahipleri için önemli gider kalemlerinden birinin de zorunlu araç sigortas olduunu söyledi.

Bu sigortann, tüm sigorta irketlerinde farkl fiyattan vatandaa sunulduuna dikkat çeken Palandöken, Zorunlu olan bir sigorta her yerde sabit fiyat olmal. Bununla birlikte araç sahiplerini rahatlatacak bir indirim yaplmal. Bu indirim ayn zamanda trafikte sigortallk orann da artrmak için çok ciddi bir adm olacaktr. dedi.

ARAç SGORTASI

Verilere göre 25 milyon aracn 5 milyonunun trafikte sigortasz gezdiini aktaran Palandöken, Sigortaszlk oran en yüksek olan araç cinsinde ba yüzde 66 oran ile pandemi döneminde says da hzla artan motosikletler çekerken, onu yüzde 41 oran ile traktörler takip ediyor. 13 milyon otomobilin yüzde 6s, 486 bin minibüsün yüzde 21i, 209 bin otobüsün yüzde 30u, 882 bin kamyonun yüzde 23ü zorunlu trafik sigortasn yaptrmam durumda. bilgilerini paylat.

Palandöken, Trafikte sigortallk orannn artmas için fiyatlarda indirime ve sabit uygulamaya geçilmesine ihtiyaç var. Bununla birlikte trafie hiç çkmayan, garajda yanlzca koleksiyon ya da dekor için bekleyen arac olanlar, bunu ispatladklar takdirde sigortadan muaf olmal. çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git