Teşvik istihdam yarattı

Mardin'de kot pantolon üretimi yapan bir firma, teşvikle mevcut 3 bin metrekarelik kapalı alanına 4 bin 500 kapalı alan daha ilave ederek, yaklaşık 500 kişinin istihdam edilmesini sağlayacak.

Haberler 08.11.2016 - 08:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinde kot pantolon üretimi yapan bir firma, tevikle mevcut 3 bin metrekarelik kapal alanna 4 bin 500 kapal alan daha ilave ederek, yaklak 500 kiiyi istihdam edecek.

Mardinde kot pantolon üretimi yapan bir firma, tevikle mevcut 3 bin metrekarelik kapal alanna 4 bin 500 kapal alan daha ilave edecek. Tevik sayesinde kapasite artrm yapacak firma, 500 kiinin daha çalmasn salayacak.

TEVK KAZANDIRIYOR

Genel merkezi Mardinde bulunan firmann Genel Müdürü brahim Batuk, yapt açklamada, 2011 ylnda 110 kiiyle baladklar kot pantolon üretim iini u an 250 çalan ile sürdürdüklerini söyledi.

Ürettikleri kot pantolonlar Avrupa ülkelerine ihraç ettiklerini kaydeden Batuk, Almanya, talya, Hollanda, Fransa, spanya ve özellikle Yunanistana ciddi anlamda ihracat yaptklarn, Avrupa ülkelerini giydiren bir marka haline geldiklerini belirtti.

Bölgede tek entegre tesis olduklarn, Mardini bir marka ehir yapmak için uratklarn anlatan Batuk, yatrmlaryla Mardin ve bölgeye deer katmak istediklerini dile getirdi.

hracat yaptklar ülkelerin kapasite artrm talebinde bulunduunu ifade eden Batuk, kapasite artrm için mevcut 3 bin metrekarelik kapal genileteceklerini, bu çalmann sürdüünü bildirdi.

STHDAM YARATTI

Batuk, Bölgemizdeki terör olaylar ciddi anlamda bizi etkiliyor. Her eye inat yatrmlarmza devam edeceiz. Devletin verdii tevikle kapasitemizi artracaz. u an 4 bin 500 metrekare ek inaatmz önümüzdeki yl ocak aynda faaliyete girecek. çi saymz iki katna çkacak. Aylk 50 bin kot pantolon üretirken, bunu 100 bine çkaracaz. Bu da ülkeye döviz girdisi anlamna geliyor. dedi.

Kentin gelimesi için istihdama katkda bulunmak istediklerini aktaran Batuk, firmalarnda 250 içinin bulunduunu, ek binann hizmete girmesiyle 500 kiiyi daha istihdam edeceklerini ifade etti.

Devletin verdii teviklerle kapasitelerini artrdklarn, Babakan Binali Yldrmn açklad tevik paketinden memnun olduklarn bildiren Batuk, i adamlarn bölgeye yatrm yapmaya davet etti.

YATIRIMLAR ARTIRILSIN

Firmada çalmak için Nideden gelen tekstil efi Mustafa Fosta da Buras batdan görüldüü gibi deil. Böyle yaptrmlar sayesinden batdaki insanlar artk douya gelip çalacak. Bu tür yatrmlarn artmas gerekir. dedi.

Firmada çalan Emel Engin ise daha önce stanbulda çaltn, firma sayesinde memleketinde çalma frsat bulduunu aktard.

Engin, Bu firmada 5 yldr çalyorum. Memleketimizde böyle bir firmann kurulmas ve bize böyle bir çalma imkann salanmas güzel. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git