Teşvikle 1 yıl önce ektiği çilekten 2 ton verim aldı

Bingöl'ün Genç ilçesinde Barış Özer (25), 1 dönümlük arazisinde çilek yetiştiriciliğine başladı. Yıl içinde yaklaşık 2 ton ürün toplayan Özer'in organik çilekleri, aroması ve görüntüsüyle ilgi çekiyor.

Haberler 27.05.2020 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genç ilçesinde oturan genç giriimci Bar Özer, Kültür Mahallesi Bingöl Caddesi üzerinde bulunan 1 dönümlük bahçesine geçen yl ekmeye balad çilekleri müterilerinin istei dorultusunda bahçeden taze koparp sat yapyor. Yaklak 2 ton verim alnan organik çilekler, aromas ve görüntüsüyle müterilerin ilgisini çekiyor.

TEVKLE ÜRETME GEçT

Tarm ve Orman l Müdürlüünden ald destekle çilek yetitiriciliine baladn belirten Bar Özer, Bu ie girdiim için mutluyum. Zevkli bir i. u an satlarmz burada yapyoruz. Müterilerimizin istedii kilo dorultusunda bahçeden koparp getiriyoruz. çilek sezonunda 1 dönümlük arazide yaklak olarak 2 ton verim aldk. Bugüne kadar 450 kasa sat gerçekletirdik. Tarlada yabanc çalan yok. Ailem ile birlikte çalyoruz. Toprakla uramak insana zevk ve huzur veriyor. Dier genç giriimcilere buradan bir tavsiyem var. Kenevir ekmeyin, çilek ekin. Daha iyi kazanrsnz dedi.

Ana Sayfaya Git