Teyze ve halaya da maaş geliyor!

Torununa bakan büyükannelere 400 liradan başlayan maaş imkanı, büyük ses getirdi. Aileler heyecanlandı. Projenin kapsamına teyze ve halaların da alınması gündemde.

Haberler 15.01.2017 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Torun bakan büyükannelere maa projesi büyük yank uyandrd. Ksa süre içinde balayacak pilot uygulama merakla bekleniyor. 3 ilde bin aileyle 6 ay süreyle yaplacak pilot uygulamann sonucuna göre proje yaygnlatracak.

TEYZE VE HALAYA DA MAA

Uygulamann kapsamna teyze ve halalar da alnabilecek. Büyükannelere maa projesine ilikin çalma henüz tamamlanmad, ancak ana hatlar belli oldu. çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Mehmet Müezzinolunun verdii bilgilere göre; doum yapan annenin çalma hayatna dönebilmesi için evde torun bakan büyükanneye maa verilecek.

KAPSAM GENLEYEBLR

Annenin yar zamanl yerine tam zamanl çalmay tercih etmesine yönelik uygulama ile, çocuun bakmn üstlenen anneanne veya babaanneye aylk 400 liradan balayan ödemeler söz konusu olacak. Takvimin haberine göre böylece anne tam zamanl istihdamda olacak ve maan tam alacak, üstelik büyükanne desteiyle aileye ilave bir katk olacak. Maa uygulamas, sadece büyükannelerle snrl olmayacak. Projenin kapsamna teyze ve halalarn da eklenmesi bekleniyor.

Bakan Müezzinolu, bu konuda, Pilot uygulamay 6 ay izleyeceiz. Önce büyükanne üzerinden gidiyoruz. leride teyze, dede ve dier seçeneklere de baklabilir açklamasn yapt. stanbul Sanayi Odasnn gündeme getirdii büyükannelere maa projesine ilikin çalmann ay sonuna kadar tamamlanmas planlanyor. ubat-Mart gibi pilot uygulamann balamas, Eylülden itibaren de yaygnlatrlmas bekleniyor.

Ana Sayfaya Git