Ticaret istişareyle yol alacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yeni dönemde sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) etkin iletişim halinde olacaklarını ve ticareti, ihracatı artırmak için proaktif politikalar uygulayacaklarını belirtti.

Haberler 13.08.2018 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pekcan, yapt açklamada, bakanln yeni dönemde önemli stratejilerinden birinin sivil toplum kurulularyla çalmak olduunu vurgulayarak, STKlarla ve özel sektörle istiareler yaparak adm atacaklarn söyledi.

dünyasnn sorunlarna doru çözüm önerileri gelitirmek için yaplacak çalmalarn en önemli ayann, etkin iletiim olduuna iaret eden Pekcan, unlar kaydetti:

Yeni dönemde sivil toplum kurulularyla etkin iletiim halinde olacaz ve ticaretimizi, ihracatmz artrmak için proaktif politikalar uygulayacaz. Bu kapsamda bir stiare Kurulu oluturduk. Ticaretin önündeki engelleri kaldrmak, özel sektörün önünü açmak amacyla bütün kesimlerin fikirlerini, önerilerini dinleyeceiz. Sektörlerin sorunlar için çözüm önerilerini ve politikalarmz birlikte gelitireceiz. TOBB, DEK, TESK, TM, TÜSAD, MÜSAD, TMB gibi sivil toplum kurulularnn bakanlarndan oluan Kurula gündeme göre baz etkin STKlar da dahil olacak. lk istiare toplantmz bu hafta içinde Ticaret Bakanlnda gerçekletireceiz.

Pekcan, STKlarda i birlii ve koordinasyonu en üst seviyede tutacaklarn vurgulad.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann açklad 100 günlük Eylem Plannda bakanl ilgilendiren konularda STKlar ile aktif i birlii içinde olduklarn aktaran Pekcan, Bundan sonra ayn ekilde hareket edip, politikalarmzda birlikte yol alacaz, ihracatmz artrmak için çalacaz. diye konutu.

DANIMA KURULU DA çOK YAKINDA çALIMAYA BALIYOR

STKlardan öncelikli gündem maddelerini istediklerini anlatan Pekcan, bu kapsamda 300ün üzerinde talebin kendilerine ulatn, bunlar incelediklerini söyledi.

Pekcan, stiare Kurulunun yan sra start-uplar, akademisyenler, ekonomistler, üst düzey yöneticilerin de bulunduu Danma Kurulunun da çok yaknda çalmaya balayacan bildirdi.

Bu kurullara çok önem verdiklerinin altn çizen Pekcan, stiare Kurulumuz ortak fikir üretmenin, önümüzdeki konulara her açyla ve doru ekilde bakarak ilerlememizin balangc olacaktr. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git