Ticari akaryakıt desteği istediler

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "Özel ticari akaryakıt verilmesi, artan maliyetlerin düşürülmesi bakımından şoför esnafımızı bir nebze de olsa rahatlatacak" dedi.

Haberler 14.09.2020 - 00:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn tedbirleri kapsamnda toplu tamada ayakta yolcu alnmamas karar ve servis araçlarnn bu dönemde çalmamalar nedeniyle zarar eden oför esnafnn ticari akaryakt desteine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduklarn bildirdi.

Palandöken, yazl açklamasnda, söz konusu destein artk art hale geldiini kaydetti.

Toplu tamada ayakta yolcu alnmamas karar ve servis araçlarnn çalmamalar sebebiyle oför esnafnn zarar ettiini belirten Palandöken, Yaanan olumsuz süreçte oför esnafnn ticari akaryakt desteine her zamankinden daha çok ihtiyac olduu unutulmamal. ifadesini kulland.

TCAR AKARYAKIT DESTE

Palandöken, oförlerin yaad birçok zorluun salgn sürecinde iki katna çktna, mart ayndan itibaren dolar kurunda yaanan artn hem akaryakt hem de yedek parça fiyatlarn olumsuz etkilediine dikkati çekti.

Sigorta primi ve muayene ücretleri gibi birçok ödemenin de oför esnafnn zor zamanlar geçirmelerine neden olduunu ifade eden Palandöken, u deerlendirmede bulundu:

Pandemi tedbirleri gerei bir süre yüzde 50 kapasiteyle çalan oför esnafmz kazancn normal seviyeye çekmek üzereyken, imdi ise ayakta yolcu alnmamas karar çkt. Servisçi esnaf 6 aydr kontak açmyor. Ülkemizin ve vatandalarmzn pandemi sürecinden baaryla çkmas tek dileimiz. Fakat bu tedbirlerin oför esnafmz zarara urataca unutulmamal. Bu nedenle ticari akaryakt destei en önemli ihtiyaç haline geldi. Özel ticari akaryakt verilmesi, artan maliyetlerin düürülmesi bakmndan oför esnafmz bir nebze de olsa rahatlatacak.

Ana Sayfaya Git