TİM’den 300 bin lira ödüllü inovasyon yarışması

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından üniversite öğrencilerine yönelik, Türkiye’nin Makinecileri desteğiyle düzenlenen İnovaTİM İnovasyon Yarışması’na başvurular başladı. Toplam 300 bin lira para ödülünün dağıtılacağı yarışmada; öğrencilerden ‘Doğanın Korunması’, ‘Yapay Zekâ’ ve ‘Gelecek Tahminleme’, ‘Sürdürülebilirlik’ ana kategorilerinde inovatif projeler üretmesi bekleniyor.

Haberler 21.10.2021 - 00:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençleri proje üretmeye davet eden TM Bakan smail Gülle Türkiyede bir ilke imza attk. Özel bir algoritma ile yarmaclar birlikte verimli çalabilecei takm arkadalaryla bir araya getirdik. novaTM novasyon Yarmas ile gençlerimizin yenilikçi projeler üretmesini hedefliyoruz. 2020 ylnda ilkini gerçekletirdiimiz yarmaya 103 farkl üniversite, 86 farkl bölümden 3 bin 218 üniversite örencisi bavurarak pandeminin yol açt sorunlara yönelik çözümcü projeler gelitirmiti dedi.

61 ihracatç birlii, 27 sektör ile 100 bin ihracatçnn tek çat kuruluu olan Türkiye hracatçlar Meclisinin inovasyon odakl etkinliklerinden biri olan ve Türkiyenin Makinecileri desteiyle gerçekleen novaTM novasyon Yarmasna bavurular balad.

Algoritmas, yarma süreçleri ve öretici yönüyle Türkiyenin en inovatif yarmalarndan biri olan organizasyonun tüm süreçleri dijital ortamda gerçekletirilecek. Yarmayla gençlerin; Doann Korunmas, Yapay Zeka ve Gelecek Tahminleme, Sürdürülebilirlik ana kategorilerinde 11 farkl senaryoya odaklanarak dünyann sorunlarna çözüm üretecek projeler gelitirmesi hedefleniyor.

HRACAT NOVASYONLA, NOVASYON GENçLERLE YÜKSELYOR

Üniversite örencilerini yarmaya katlmaya çaran TM Bakan smail Gülle TM çats altnda hracat novasyonla, novasyon Gençlerle Yükseliyor sloganyla yoluna devam eden Türkiyenin en büyük inovasyon ekosistemi novaTMle inovasyona gönül vermi gençlerimizi ödüllendirmeyi, yeni fikirlerini ortaya çkarmay amaçlyoruz. novaTM novasyon Yarmasnda da Türkiyede bir ilke imza atyoruz. Özel bir algoritmayla yarmaclar birlikte verimli çalabilecei takm arkadalaryla bir araya getiriyoruz. Yarma araclyla birbirinden önemli konu balklarnda gençlerimizin yenilikçi projeler üretmesini hedefliyoruz. Toplam 300 bin lira para ödülü datlacak. 2020 ylnda ilki gerçekletirilen yarmaya ilgi büyük olmutu. 103 farkl üniversite, 86 farkl bölümden 3 bin 218 üniversite örencisi bavurarak pandeminin yol açt sorunlara yönelik çözümcü projeler gelitirmiti. Söz konusu baarl projelere Türkiye novasyon Haftasnda 180 bin lira para ödülü verilmiti diye konutu.

TAKIMLAR ÖZGELECEK ALGORTMASI LE BELRLENYOR

novaTM novasyon Yarmasna; ön lisans, lisans ve yüksek lisans örencileri inovatim.org ya da Karga Karga uygulamas üzerinden bavurabiliyor. Bavuru srasnda örenciler özgelecek raporlarn oluturabiliyor. Katlmclar, bu rapor sonuçlarna göre, 3er kiilik takmlarn ister algoritmaya uygun bir ekilde kendileri kurabiliyor isterlerse de özgelecek algoritmasnn otomatik oluturmasn salayabiliyor. Takmlar yarma süresi boyunca seçtikleri konu balklarnda çözmek istedikleri sorunlar belirleyip gerçekletirecei çalmalarla; srasyla ilk rapor, PDR (Preliminary Design Review/ Ön Tasarm ncelemesi) raporu ve CDR (Critical Design Review/ Kritik Tasarm ncelemesi) raporu aamalarn tamamlayarak finale kalma frsat elde ediyor.

HER KATEGORNN BRNCSNE 40 BN LRA

Doann Korunmas, Yapay Zeka ve Gelecek Tahminleme, Sürdürülebilirlik kategorilerinde dereceye giren ilk 3 takma ödül verilecek. Her kategorinin birincisine 40 bin lira, ikincisine 35 bin lira ve üçüncüsüne 25 bin lira olmak üzere toplam 300 bin liralk ödül, örencileri bekliyor.

Yarmaya son bavuru tarihi 30 Kasm olarak açkland.

Ana Sayfaya Git