TKDK 400 milyon liralık hibe ilanına çıktı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Diyarbakır İl Koordinatörlüğü, 400 milyon liralık hibe ilanına çıktı.

Haberler 15.05.2019 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumu altnc bavuru çar ilanna çkt. Projeye göre, bitkisel ürünlerin çeitlendirilmesi, ilenmesi ve pazarlanmas, arclk ve ar ürünlerinin üretimi ilenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlk, yenilenebilir enerji yatrmlar gibi sektörlerin desteklenmesi için 400 milyon lira hibe verilecei açkland.

KIRSAL KALKINMA çARIBI

Konuyla ilgili bilgi veren TKDK Diyarbakr l Koordinatörü Hikmet Güne, kurumun 8 Mays itibaryla 6. bavuru çar ilanna çktklarn söyledi. Bu çar kapsamnda çiftlik faaliyetlerinin çeitlendirilmesi ve i gelitirme bal altnda 7 ana sektörde alt sektörleri destekleyeceklerini kaydeden Güne, çar bütçesi 400 milyon lira olduunu söyledi. Güne, çar kapsamnda projelerin uygun harcama tutarlarnn 5 bin avro ile 500 bin avro arasnda gerekli olduunu kaydetti.

HBE TUTARI 400 MLYON LRA

Güne, lk balmz bitkisel ürünlerin çeitlendirilmesi, ilenmesi ve pazarlanmas. Bu kapsamda tbbi aromatik bitki yetitiricilii, tbbi aromatik bitkilerin ilenmesi ve pazarlanmas, süs bitkisi yetitiricilii, mantar yetitiricilii, fide fidan yetitiricilii desteklenecek. Bir dier sektörümüz arclk ve ar ürünlerinin üretimi ilenmesi ve paketlenmesi ve zanaatkarlk. Burada bir sürü zanaatkarlk faaliyeti destekleniyor. Ahap ileri, burada ahap ilerinden kastmz ahabn kullanld ve çeitli araç gereçlerin elde edildii ürünlerin üretilmesi. Bir dier sektörümüz katma deerli ürünler. Bu da bizim Diyarbakrn yerel ürünleri destekleniyor. Et ilenme destekleniyor. Burada et ilemeden kastmz kavurma, salam, sosis imalatdr, etin ilenmesiyle alakal tesisler destek kapsamnda. Süt ileme tesisleri 10 tona kadar süt ileme tesisleri destekleniyor dedi.

TURZM TESSLERNE DE DESTEK

çar kapsamnda krsal turizme yönelik tesislerin desteklendiini anlatan Güne sözlerine öyle devam etti:

Burada otel ve pansiyon kurulmas destek kapsamnda. 25 yatakl, 25 odal oteller, pansiyonlar kurulabilecek. Yeme içme tesisleri, lokantalar, pastahane, kahvalt yerleri gibi yemek çadrlar gibi yerler yaplabilecek. At ahr, parkur inas gibi sportif, rekreatif balkçlk, yüzme havuzu, hobi bahçeleri, at bakm ve binicilie yönelik tesis kurulumu gibi birçok tesis bu kapsamda desteklenecek. Bir dier destekleyeceimiz sektör su ürünleri yetitiricilii. Buralarda havuzlarda, kafeslerde balk üretimi, balk yetitiricilii. Ayn zamanda ürettiiniz baln satlmas için ehrin herhangi bir yerinde balk sat noktalar ve elde etiiniz balklarn tüketilmesine yönelik balk restoranlar destek kapsamnda. Bir dier sektörümüz makine parklar.

HUBUBAT EKB VE STOKLANMASI

Burada üreticia birliklerine yönelik desteklediimiz bir balk. Burada garaj kurulumu, ekim, dikim hasat, gübreleme, ilaçlama makinelerinin alnmas desteklenecek. Burada sadece üretici örgütleri destek kapsamnda. Son destekleyeceimiz sektör yenilenebilir enerji yatrmlar. Burada güne enerjisi destekleniyor. Rüzgar enerjisi, jeotermal enerji, biokütle, biogaz, bioyakt enerjilerinin üretilmesi destekleniyor. 23 Austosa kadar biz projeleri alabileceiz. Bütün sektörlerde bizim proje tutarlar 5 bin avro ile 500 bin avro aralnda olabilir. Hibe oranlar yüzde 65tir. Bütün balklarda KDV muafiyeti söz konusudur. Kadn ve genç yatrmclara öncelik tanyoruz. Yani kadn ve genç yatrmclarn projelerini biz sralarken onlara öncelik tanyaca.

Ana Sayfaya Git