TKDK'dan destek!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Diyarbakır İl Koordinatörü Hikmet Güneş IPARD- II’ nin 1. çağrısında Sözleşme imzalanan projeler hakkında bilgi verdi.

Haberler 06.06.2017 - 00:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Koordinatörü Güne, Vatandalarn Devletin sunduu olanaklardan faydalanmak için kurumlarna ilgi gösterdiklerini ve yatrm yapmaya gayret ettiklerini ifade etti. Güne, hibe oranlarnn % 70 lere kadar çkarlmas ve desteklenen sektörlerin çeitlendirilmesi ile büyük ba besi hayvancl bata olmak üzere süt hayvancl, kanatl hayvan yetitiricilii, su ürünleri yetitiricilii-balk restoran, ve yenilenebilir enerji sektörlerine yönelik olarak toplamda 25 proje için sözleme imzalandn bildirdi.

PROJELER KAPSAMINDA 51,5 MLYON TL YATIRIM YAPILACAK.

l Koordinatörü Hikmet Güne sözlemesi imzalanan söz konusu projelerin 17 tanesinin krmz et üretimine yönelik olduunu ve bu projelerin yatrm tutarlarnn KDV hariç 36.5 milyon TL civarnda olduunu söyledi. Bunun yannda yenilenebilir enerji üretimine yönelik 3 adet proje için 8.5 milyon TL , süt üretimi kapsamnda 4,9 milyon TL , su ürünleri yetitiriciliine yönelik 1,4 milyon TL, kanatl hayvan yetitiricilii ve arclk sektörlerine yönelik 1.7 milyon TL olmak üzere toplamda 51,5 Milyon TL yatrm yaplacan ve bu projelerin tamamlanmasna müteakip hak sahiplerine 25,5 milyon TL hibe ödemesi gerçekletirenlerini ifade eden Güne, bu projeler kapsamnda uygun harcama kalemlerinde KDV muafiyetinin de bulunduunu hatrlatt.

DYARBAKIRIN KALKINMASINDA DESTEKLERMZ DEVAM EDECEK.

Güne, 2016 sonu itibari ile IPARD- I Krsal Kalknma Programnn sona erdiini ve bu program kapsamnda 153 proje için inaat kalemleri ile beraber 26.798 adet makine ekipman için hibe destei verdiklerini, KDV hariç Diyarbakra 200 milyon TL yatrm yaplmasnnn salandn bildirdi. Güne, IPARD- II program kapsamnda desteklerinin 2023e kadar devam edeceini açklad.

TKDK çARI LANNINA çIKIYOR.

Tarm ve Krsal Kalknmay Destekleme Kurumu (TKDK) Diyarbakr l Koordinatörü Hikmet Güne, Ipard II 2. Proje çar lanna Haziran ay itibariyle çklacan bildirdi. Güne yeni çar ilan ile büyüyerek ilerlemeye devam edeceiz ve bu hibelerin en verimli ekilde kullanlmas için bu güne kadar olduu gibi bugünden sonra da tüm gücümüzle çalmaya devam edeceiz dedi.

çar ilannda desteklenecek sektörleri özetlemek gerekirse ;

103- Tarm Ve Balkçlk Ürünlerinin lenmesi Ve Pazarlanmas le lgili Fiziki Varlklara Yönelik Yatrmlar;

- Süt ve Süt Ürünlerinin lenmesi ve Pazarlanmas

- Süt Toplama Merkezleri

- Krmz Et ve Et Ürünlerinin lenmesi ve Pazarlanmas

- Kanatl Eti ve Et Ürünlerinin lenmesi ve Pazarlanmas

- Krmz Et Kesimhaneleri

- Kanatl Kesimhaneleri

- Parçalama Tesisleri

- Su Ürünleri ve Balk Ya lenmesi ve Pazarlanmas

- Meyve ve Sebze Ürünlerinin lenmesi ve Pazarlanmas

- Souk Hava Deposu Ve Meyve ve Sebze Ürünlerinin Paketlemesi sektörlerine sunulacak projeler kapsamnda destek verilecektir.

Projelerin Uygun Harcama Tutar minimum 30 bin avro ile maximum 3milyon avro arasnda deien oranlarda olduunu belirten Güne sektörlerine göre yüzde 50 hibe destei verileceini ifade ederken, yatrm yapmak isteyen yatrmclar kuruma beklediklerini, ayrca proje çar ilan ve duyurularn www.tkdk.gov.tr adresinden takip edilebileceini söyledi.

Ana Sayfaya Git