TKDK'dan hibe

TKDK, 19 projeden oluşan 5. çağrı ve 51 projeden oluşan 6. çağrıyı onayladı. TKDK Diyarbakır İl Koordinatörü Hikmet Güneş, iki çağrı için onaylanan 70 projeye toplamda verilecek hibe tutarının 42,4 milyon olacağını söyledi. Güneş, 5. çağrıda 19 projenin olduğunu ve bunların toplam yatırım tutarının 49 milyon hibe tutarının 18,7 milyon olduğunu ifade etti.

Haberler 13.03.2020 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güne, Projelerimizin sektörel dalm souk hava deposu, krmz et kesimhanesi, yumurta tavukçuluu, hindi yetitiricilii, besi ve süt hayvanclndan oluuyor bu 19 proje. Bugün sözlemelerini imzalamaya baladmz 6. çar 1. proje deerlendirme seçim kurulunun sonuçlarna göre de 51 projemiz onayland. Bu projelerimizin toplam yatrm tutar 36,5 milyon lira. Hibe tutar 23,7 milyon liradr. Bu projelerimizde ilimiz için önem arz etmekte. Sektörel dalmn öyle ifade edebiliriz. Mantar yetitiricilii var. Tbbi aromatik bitki yetitiricilii, arclk projelerimiz var. El sanatlar kapsamnda bambunun kullanld masa yapm var. Tarmsal alet yapm destekleniyor. Yine tekstil kapsamnda baskl tül perde imalathanesi destekleniyor.

HANG PROJELER YER ALIYOR?

Süt ileme kapsamnda peynir, yourt yapmyla alakal bir tesisimiz destekleniyor. Fstk ve badem ilemeye yönelik bir tesis yapyoruz çermikte. Yine Kulp ilçemizde ahap ve sedir imalathanesi destekleniyor. Eil ilçemizde baraj gölüne yakn piknik mesire alan destekleniyor. Bu projelerimizin hem 5. ve 6. çar projelerimizin toplam yatrm tutar 85,6 milyon lira. Hibe tutar 42,4 milyon lira hibe verilecek. KDVden muaftr bu projeler. Dolaysyla KDV istisnasn da eklediimizde çok ciddi oranlarda destek söz konusu olmakta. 5. çardaki 19 projeyi ve 6. çardaki 51 projeyi 2020 yl içerisinde tamamlayp bitirmeyi hedefliyoruz. Projeleri hazr yatrmclarmz projelerini bitirdii anda biz bu projelerin ödemelerini yapabileceiz. bu süreçte valimizin de bakanl döneminde bu projelerin sunulmas sürecindeki bürokratik süreçlerin azaltlmas noktasnda hem bu projelerin çounda inaat harcamalar var. Bunlarn inaat ilerinin ruhsatlandrlmas sürecinde valimizin çok büyük katklar oldu, çok büyük destekleri oldu. Bu vesile ile Valimiz Hasan Basri Güzeloluna ükranlarmz arz ediyoruz dedi.

DYARBAKIRA KAZANIM YARATIYOR

Yatrmc Hüseyin Kapan, süt üzeri bir çalmalarnn olduunu kaydetti. Kapan, Daha önce benim bir GAP projem vard, onu bitirdim. Bunun ekini yapacaz. TKDKya bavurdum, geldi yerlerimizi tespit ettiler, aratrdlar yerimizi beendiler, bize de destek oldular. 2 milyon 900 bin liralk bir yatrmmz olacak. TKDKnn bize 1 milyon 900 bin liralk destei olacak ve bu projeyi hayata geçireceiz diye konutu.

Dier bir yatrmc Abdurrahman çetinkaya ise yatrmnn Eil ilçesinde olacan aktard. Proje içeriinin mesire alan yapmak olduunu belirten çetinkaya, Turizm bölgesinde bu projeyi hayata geçireceiz. Projemi TKDKya sundum. Devletin bütün kurumlar gelip onay verdi. 1 milyon 800 bin destek alacam. Amacmz bölge ekonomisine ve ülke ekonomisine katk sunmaktr eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git