TKDK’dan kadın arıcılara 17 bin kovan desteği

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Desteleme Kurumu (TKDK) tarafından Muş’ta hibe desteği hak kazanan 35 kadın arıcıya 17 bin adet kovan ve ekipman desteği verildi.

Haberler 02.09.2020 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kadn giriimcilere pozitif ayrcalklar tanyan TKDK, bitki örtüsü floras bakmndan çok zengin olan Muta arcla destek vermeye devam ediyor. Kadn giriimciler tarafndan sunulan ve kontroller sonucunda uygun görülen projelere ek sralama kriteri puan veren TKDK, arclk projelerinde yüzde 65 hibe destei ve yüzde 18 KDV muafiyeti avantaj sunuyor.

Kadn arclara verilen devlet destekleri hakknda açklamada bulunan TKDK Mu l Koordinatörü Mehmet Emin Turan, 4 milyon 136 bin TL yatrm bütçeli arclk projelerinin 2 milyon 688 bin TL hibe hakk kazandn belirtti. Kadn arclara bugüne kadar 1 milyon 100 bin TL hibe ödemesinin yapldn kaydeden Turan, hibe ödeme sürecinin ivedilikle devam ettiini de belirtti. 35 kadn arcnn 17 bin adete yakn kovanla bal üretimi yaptn da ifade eden Turan, bal üretimi için kovan ekipmannn yan sra gerekli dier tüm ekipmanlarn da destek kapsamnda olduunu söyledi. Turan, kadnlara salanan pozitif ayrcalk avantajlarndan daha fazla kadn giriimcinin yararlanmasn istediklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git