TL değerinin korunması

Finansal İstikrar Komitesi toplantısında, TL'nin değerinin korunması vurgulandı.

Haberler 24.12.2021 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hazine ve Maliye Bakanlnca, Finansal stikrar Komitesinin 2nci toplantsnda Türk lirasnn deerinin korunmas ve tasarruflarn güçlendirilmesi için yeni araçlarn gelitirilmesi hususunda ilgili kurum ve kurulular arasnda e güdüm salanmas vurgusu yapld açkland.

Bakanlktan yaplan yazl açklamada, Finansal stikrar Komitesinin 2nci toplantsnn, bugün Hazine ve Maliye Bakan Nureddin Nebati bakanlnda gerçekletirildii belirtilerek, öyle denildi:

Toplantda, son dönemde küresel ve yerel ölçekte yaanan gelimelerin ülkemiz finansal piyasalarna etkileri ile önümüzdeki döneme ilikin görünüm ayrntl olarak deerlendirilmitir. Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde finansal istikrarn salanmas ve sürdürülebilir büyüme için tüm kurumlarn i birlii içerisinde çalaca ve effafl merkeze alan, öngörülebilir ve kararl politika admlarnn bütüncül bir yaklamla atlmas üzerinde mutabk kalnmtr. Ayrca, Türk lirasnn deerinin korunmas ve tasarruflarn güçlendirilmesi için yeni araçlarn gelitirilmesi hususunda ilgili kurum ve kurulular arasnda e güdüm salanmas vurgusu yaplmtr.

Ana Sayfaya Git