TMO buğday ve arpa satışlarına başlıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü "Piyasalarda oluşabilecek spekülatif fiyat hareketlerinin önlenmesi ve sektörün ham madde tedarikinde sıkıntı yaşamaması amacıyla ekmeklik buğday ve arpa stoklarımızın satışa sunulmasına karar verilmiştir"

Haberler 23.10.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüünce, piyasalarda oluabilecek spekülatif fiyat hareketlerinin önlenmesi ve sektörün ham madde tedarikinde sknt yaamamas amacyla ekmeklik buday ve arpa stoklarnn sata sunulmas kararlatrld.

TMOdan yaplan yaplan açklamada, 2018 ylnda 20 milyon ton olan buday üretiminin bu yl yüzde 2,5 azalla 19,5 milyon ton olaca, 2018 ylnda 7 milyon ton olan arpa üretiminin ise bu yl yüzde 7,1 artla 7,5 milyon ton olacann tahmin edildii aktarld.

Buday tüketiminin 19 milyon ton seviyelerinde olduu dikkate alndnda ülke üretiminin yurt içi tüketimi karlayacak seviyelerde bulunduuna iaret edilen açklamada, Kuruluumuz 2 Maysta sert ekmeklik buday alm fiyatn ton bana bin 350 lira, arpa alm fiyatn ton bana bin 100 lira olarak açklam olup, i yerlerimizce 24 Maysta almlara balanmtr. 2019 hasat dönemi buday ve arpada tamamlanm, stoklarmz takviye etmek amacyla yurt d almlarmz da sürmektedir. deerlendirmesinde bulunuldu.

BUDAY VE ARPA SATILARI

Açklamada, TMOnun faaliyet alanndaki ürünlerle ilgili olarak ald önlemlerle üretici, tüketici ve ilgili sektör lehine piyasa düzenleme görevini yerine getirdii anmsatlrken, gelinen noktada piyasalarda oluabilecek spekülatif fiyat hareketlerinin önlenmesi ve sektörün ham madde tedarikinde sknt yaamamas amacyla ekmeklik buday ve arpa stoklarnn sata sunulmasna karar verildii bildirildi.

Açklamada unlar kaydedildi:

30 Kasm 2019a kadar geçerli olacak pein sat fiyatlarmz, yerli ekmeklik budayda (No:2) ton bana bin 450 lira, ithal ekmeklik budayda (12,5 protein) ton bana bin 450 lira, ithal ekmeklik buday (13,5 protein) ton bana bin 475 lira, yerli ve ithal arpada ton bana bin 225 liradr. Kuruluumuzca iç ve d hububat piyasalar yakndan takip edilmekte olup ürün arz yönüyle herhangi bir olumsuzlua meydan vermeden gerekli tüm önlemler alnmaktadr. Sata açlan ürünlerden almak isteyen talep sahiplerinin hinterlandnda bulunan ube müdürlüklerimize müracaat etmeleri gerekmektedir.

Ana Sayfaya Git