TMO fındık üreticisine alımlar için randevu vermeye başlıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi, yarından itibaren 2019 ürünü fındık alımı için çiftçilere randevu vermeye başlayacak.

Haberler 19.08.2019 - 00:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, yapt açklamada, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan kaliteli kabuklu Giresun fnd için taban fiyatn kilogramda 17 lira, levant kalite fndk için 16,5 lira olarak açklandn anmsatt.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafndan çiftçilere 19 Austostan itibaren almlar için randevu verileceini, 21 Austosta da ürün kabulüne balanlaca yönünde açklamada bulunulduunu belirten Öztürk, sürecin Türkiye ve fndk üreticilerine hayrl olmasn diledi.

Üreticimiz sabrl olmal

Öztürk, ofisin tüm hazrlklarn tamamladn ifade ederek, TMO alm esaslarn da açklad. artlar üreticilerimizin lehine, gayet güzel. imdi sra üreticilerimizde. çiftçi Kayt Sistemi belgelerini güncelleyerek randevularn alabilirler. Verilen tarihte de ürün teslimi gerçekletirilecek. dedi.

çiftçilerden fndk teslimlerinde aceleci davranmamalarn isteyen Öztürk, Üreticimiz sabrl olmal. TMOdan aldklar randevulara riayet etmeleri ve alm artlarna uymalar halinde hem fiyattan memnun olurlar hem de piyasada fiyatn dümesi önlenir. Onun için çok acele davranlmamal. diye konutu.

Öztürk, Giresunda Fndk Lisansl Deposuna ürün teslim edecek çiftçilerin de buradan alacaklar ELÜS (elektronik ürün senedi) ile 9 ay vadeli, sfr faizli kredi kullanabileceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git