TMO'nun fındık alımları üreticinin yüzünü güldürdü

Üretici Fikret Arslan Türk de yaklaşık bir ton ürünü bulunduğunu dile getirerek, "Allah hükümetten razı olsun. Hükümet fındığı belli bir fiyata getirmesiydi, esnafta fındığımız 15 lira etmezdi." dedi.

Haberler 16.09.2021 - 10:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2021 ürünü fndk alm fiyatlar, üreticiyi memnun etti.

Fndn hasat edip kurutma ilemlerini tamamlayan üreticiler, randevularn alarak TMOnun alm noktalarnda ürünlerini teslim ediyor. Samsunun çaramba ilçesinde de üreticiler, TMO önünde uzun kuyruklar oluturdu.

Giresun kalite fndn kilogram 27, levant kalite 26,5, sivri kalite de 25,5 liradan alnyor.

Üreticilerden Kerami Yeni, AA muhabirine, ofise 1322 kilogram fndk verdiini belirterek, TMOnun verdii fiyatlar tüccara göre çok iyi. Daha avantajl. Randman da iyi geldi elhamdülillah. çok memnunum. dedi.

Üretici Fikret Arslan Türk de yaklak bir ton ürünü bulunduunu dile getirerek, Allah hükümetten raz olsun. Hükümet fnd belli bir fiyata getirmesiydi, esnafta fndmz 15 lira etmezdi. Esnaf, devlet ürünümüzü almazsa çitçiyi ezer. Devlet arkamzda duruyor ki u anda biz fndmz verebiliyoruz. diye konutu.

Üreticinin ofise ürününü verebilmek için uzun kuyruklar oluturduunu, kendisinin de sabah saatlerinden bu yana beklediini anlatan Türk, Verilen fiyattan memnunuz. 27 liradan aa fndn veren yok. Memnunuz, Allah raz olsun devletimizden. Tüccarda dün 23 lirayd, bugün 24 lira. ifadelerini kulland.

Fndk üreticilerinden Celal çelen ise 2 ton fndk getirdiini kaydederek, TMO fiyatlarndan piyasaya göre memnunuz. nceleme ii biraz fazla sürüyor. Sra çok fazla, kesintiler de fazla. Ton bana 80 kuru kesinti oluyor ama fiyattan memnunuz. Tüccarlar alsayd fnd 20 liradan yukar almazd. O bakmdan iyi. diye konutu.

Ana Sayfaya Git