TOBB özel bankalardan da faiz indirimi bekliyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankası`nın faiz indiriminden sonra yaptıkları çağrıya ilk olarak kamu bankalarının destek vermesini büyük memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Özel bankalarımızın da maliyetlerinin düştüğü bir ortamda, kredi faizlerini düşürmelerini ve piyasaları rahatlatmalarını bekliyoruz" dedi.

Haberler 09.08.2019 - 00:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Bankas Para Politikas Kurulunun politika faizini 425 baz puan indirmesinin ardndan Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) bata olmak üzere i dünyasndan bankalara kredi faizlerinin indirilmesi konusunda çar gelmi, kamu bankalar tarafndan da bu çarlar karlk bularak konut faizleri yüzde 1in altna çekilmiti.

Faiz indirimlerinin piyasaya yansmalarna ilikin sorular yantlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birlii (TOBB) Bakan Rifat Hisarcklolu, Merkez Bankasnn faiz indiriminden sonra yaptklar Sra bankalarda, kredi faizlerinin düürülmesini bekliyoruz çarsna ilk olarak kamu bankalarnn destek vermesini büyük bir memnuniyetle karladklarn vurgulad.

Hisarcklolu, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrakn koordinasyonunda yürütülen bu çalmalarn pozitif etkilerini de piyasalarda görmeye baladklarn ifade ederek, Kredi faiz indirim sürecinin hzlanmasyla net etkiyi üretim ve büyüme rakamlarnda da göreceimize eminiz. diye konutu.

ÖZEL BANKALARIN DA DESTEN BEKLYORUZ

Faiz indirimi sürecine özel bankalarn da destek vermesini istediklerini vurgulayan Hisarcklolu, Özel bankalarmzn da maliyetlerinin dütüü bir ortamda, kredi faizlerini düürmelerini ve piyasalar rahatlatmalarn bekliyoruz. ifadesini kulland.

Kamu bankalarnca yaplan faiz indirimlerinin, bata konut sektörü olmak üzere zincirleme bir ekilde istihdamn da artmasyla dier sektörleri hareketlendirmesi bekleniyor.

Ziraat Bankas, geçen günlerde tutar 500 bine kadar konut kredilerine yönelik faiz oranlarn, azami 180 ay vade için aylk yüzde 0,99a indirdi.

VakfBank, tutar 500 bin liraya kadar konut kredilerine yönelik aylk faiz oranlarn, azami 180 ay vade için yüzde 1,49dan yüzde 0,99a çekerken Halkbank da konut kredi faiz orann azami 180 ay vade için yüzde 0,99 olarak belirledi.

Ziraat Bankas, Halkbank ve Vakfbankn bu indirimleri sonrasnda, ilk iki günde 13 binden fazla kii toplam 2,1 milyar lirann üzerinde konut kredisine bavurdu.

Ana Sayfaya Git