TOBB'dan bankalara çağrı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Merkez Bankasının faiz indirimi kararının hem bankaların fonlama maliyetini hem de mevduat faizlerini düşüreceğini belirterek, "Şimdi sıra bankalarda. Onlara çağrıda bulunuyorum. Bankaların da ellerini taşın altına koymasını ve bu indirimi kredi faizlerine bir an önce yansıtmalarını bekliyoruz." dedi.

Haberler 27.07.2019 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hisarcklolu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankas Para Politikas Kurulunun (PPK) dünkü toplantsnda politika faizini 425 baz puan indirmesine ilikin sorular yantlad.

Rifat Hisarcklolu, Merkez Bankasnn enflasyondaki düü ve küresel piyasalardaki olumlu likidite görünümünü dikkate alarak politika faiz orannda kayda deer bir indirime gittiini söyledi.

PPKnin bir sonraki toplantsnn eylülde gerçekletirileceini, Kurulun bu nedenle 2 aylk faiz indirimini önden yüklemeli yaptnn anlaldn dile getiren Hisarcklolu, karara ilikin açklamaya bakldnda, enflasyon ana eilimindeki olumlu gelimelerin faiz indiriminde etkili olduunun görüldüünü ifade etti.

Kurulun açklamasna göre büyümeye yönelik iktisadi faaliyette lml bir toparlanma eiliminin olduu ve ekonomideki kademeli toparlanmann devam edeceinin öngörüldüünü belirten Hisarcklolu, enflasyondaki iyilemenin devam ettii ve tahminlerin bir miktar altnda kalabilecei sinyallerinin verildiine dikkati çekti.

Hisarcklolu, Merkez Bankasnn faiz indiriminin i dünyasna moral verdiini vurgulayarak, indirimlerin önümüzdeki aylarda da sürmesini arzu ettiklerini söyledi.

- imdi sra bankalarda

Hisarcklolu, faiz indiriminin hem bankalarn fonlama maliyetini hem de mevduat faizlerini düüreceini belirterek, Dolaysyla imdi sra bankalarda. Onlara çarda bulunuyorum. Bankalarn da ellerini tan altna koymasn ve bu indirimi kredi faizlerine bir an önce yanstmalarn bekliyoruz. dedi.

Bankalarn da kredi faizlerinde indirime gitmesiyle piyasalarn canlanacan dile getiren Hisarcklolu, Böylece faiz indiriminin etkisi reel sektörümüze ve ekonominin geneline yansyacak, iç piyasa hareketlenecek, istihdam ve yatrm tüm bunlardan olumlu etkilenecektir. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git