TOKİ’ye ait 15 stadyum Millet Bahçesi oluyor

54 bin metrekarelik eski Eskişehir stat alanının “Millet Bahçesi” yapılması için TOKİ ve Türk Dünyası Vakfı anlaştı. Araziyi Türk Dünyası Vakfı’na devreden TOKİ, inşa sürecinde teknik destek sağlayacak. Stadın yıkımını ise Eskişehir Valiliği yapacak.

Haberler 08.06.2018 - 09:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann kullanlmayan eski stat alanlarnn Millet Bahçesi olacan açklamasndan sonra mülkiyeti Babakanlk Toplu Konut daresine (TOK) ait olan 54 bin metrekarelik eski Eskiehir stat alan Millet Bahçesi yaplmak için protokolle Türk Dünyas Vakfna devredildi.

15 ESK STADYUM MLLET BAHçES OLUYOR

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann kullanlmayan 6 eski stadn Millet Bahçesi olaca açklamasndan sonra mülkiyeti Babakanlk Toplu Konut daresine (TOK) ait adet 7 eski stadyumda Millet Bahçesi olmas için hazineye devredilecek.

Turan, Mülkiyeti TOKye ait olan Batman, Malatya, Sivas, Trabzon Akçabaat, Giresun, Hatay ve Samsun statlarnn da Millet Bahçesi olarak deerlendirilmesi için arazileri hazineye devredeceklerini açklayarak 633 bin metrekarelik alanda Millet Bahçelerinin olacan söyledi. Turan ayrca, daha önce sat gerçekletirilen Sakarya ve Diyarbakr statlar içinde çalmalarn devam ettiini belirterek bu statlarnda Millet Bahçesi olacan açklad.

ehir merkezindeki statlarn yerine ksmen baz imarlarn olmasnn planland aktaran Turan, Yaplacak o imarlardan elde edilecek gelirler karlnda dier stadyumlar yaplacakt. Ancak Sayn Cumhurbakanmz bu statlarn tamamen Millet Bahçesi olmasn arz etti. Bizde elimizdeki stat arazilerini millet bahçesi olmas için hazineye devrediyoruz dedi.

EHRE DAR YEN BR BAKI

Millet Bahçeleri kavramnn Türkiyenin ehircilik geleceinde yeni bir çr açtn vurgulayan Turan, ehirlerimizde yatay mimari ile projelerinin ina edilmesinden sonra balayan bu yeni süreç; ehre dair yeni bir bak açs getirmitir. Millet Bahçeleri projeleri Türkiyede ehircilik anlaynda yeni bir süreç balatacak. Artk ehri sadece binalar olarak deil, sosyal donat alanlar, yeil alanlar, tüm ihtiyaçlara yant veren, mahalle fikri etrafnda sosyal ve kültürel geliime zemin hazrlayan ve merkezinde bina deil, insan olan bir bak açs getirmitir diye konutu.

ehre dair gelen bu yeni bak açyla planlama ve tasarm süreçlerinde tarihi ve kültürel mirasn gözeten, yöresel ve yatay mimari esas alan projelerin ina edileceini söyleyen Turan, böylelikle ehirlerin daha yaanabilir bir nitelie kavuacan belirtti.

Ana Sayfaya Git