TOKİ indirimi!

TOKİ'nin indirim kampanyasından şimdiye kadar 9 bin 972 kişi yararlandı

Haberler 17.11.2020 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre ve ehircilik Bakanl Toplu Konut daresi Bakanlnn (TOK), borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve i yeri alclar için bu yl ikincisini düzenledii ve 19 Kasmda sona erecek indirim kampanyasndan imdiye kadar 9 bin 972 kii yararland.

Bakanlk, borcunu erken kapatmak isteyen konut ve i yeri alclarna yönelik, geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için 21 Ekimde bu yln ikinci yüzde 20 indirim kampanyasn balatt.

Kampanyadan imdiye kadar 9 bin 972 kii yararland. Vatandalarn 8 bin 745i borçlarnn tamamn kapatarak tapularn almaya hak kazand.

Bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandalarn da bavuruda bulunabildii kampanya kapsamnda, borç bakiyesinin yüzde 25inden az olmamak artyla yaplan pein ödemelerde indirimden faydalanlabiliyor.

Bu kapsamda borcunun tamamn kapatamayan 1227 konut ve i yeri alcs da yaptklar pein ödemelerle yüzde 20 indirimden yararland.

- Kampanyaya son bavuru 19 Kasm

Kampanyaya katlmak isteyen konut ve i yeri alclar 19 Kasm 2020 Perembe gününe kadar ilgili bankaya bavuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yaplacak borç kapatmalarnda söz konusu indirim oranndan yararlanlmas mümkün olmayacak.

Kampanya artlarna göre, indirim uygulamas kapsamna alnan projelerdeki konut ve i yeri alclarnn, bavuru tarihi itibaryla TOKye ödemekle yükümlü olduklar aidat ve herhangi bir borcunun bulunmamas gerekiyor.

Kampanyadan, satlar 2019 yl haziran aynn sonuna kadar gerçekletirilmi ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 haziran sonu itibaryla balam konut ve i yerleri alclar yararlanabilecek.

Taksit says 12 ay ve daha az kalan projeler ise indirim kampanyasndan yararlanamayacak.

Ayrca kampanyadan faydalanmak isteyenler, Gayrimenkul Sat Sözlemesini imzalam olduklar arac bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

Ana Sayfaya Git