TOKİ'de indirim

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasının ikincisini 21 Ekim'de başlatıyor.

Haberler 07.10.2020 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TOKden alnan bilgiye göre, Bakanlk, borcunu erken kapatmak isteyen konut ve i yeri alclarna yönelik, geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için balatt indirim kampanyasnn gelen youn talepler nedeniyle bu yl ikincisini hayata geçiriyor.

Kampanya kapsamnda borcunu pein ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen alclar için yüzde 20 indirim yaplacak.

Kampanyadan yararlanmak isteyenler, 21 Ekimde bankaya bavurabilecek.

Bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandalar da indirimden yararlanabilecek.

Buna göre, borcun tamamn kapatamayacak olanlar, borç bakiyesinin yüzde 25inden az olmamak artyla yaptklar pein ödeme üzerinden yüzde 20 indirim kampanyasndan faydalanabilecek.

SON BAVURU 19 KASIM

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve i yeri alclar için son bavuru tarihi 19 Kasm olarak belirlendi.

Bu tarihten sonra yaplacak borç kapatmalarnda söz konusu indirim oranndan yararlanlmas mümkün olmayacak.

TAKST 12 AY VE DAHA AZ KALAN PROJELER KAMPANYADAN YARARLANAMAYACAK

Kampanya artlarna göre, indirim uygulamas kapsamna alnan projelerdeki konut ve i yeri alclarnn, bavuru tarihi itibaryla TOKye ödemekle yükümlü olduklar aidat ve herhangi bir borcunun bulunmamas gerekiyor.

Kampanyadan, satlar 2019 yl haziran aynn sonuna kadar gerçekletirilmi ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 haziran sonu itibaryla balam konut ve i yerleri alclar yararlanabilecek.

Taksit says 12 ay ve daha az kalan projeler ise indirim kampanyasndan yararlanamayacak.

Ayrca kampanyadan faydalanmak isteyenler, Gayrimenkul Sat Sözlemesini imzalam olduklar arac bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

Ana Sayfaya Git