TOKİ'den borç güncellemesi müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Daha önce bizden konut almış vatandaşlarımızla alakalı Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız çalışıyor. Borçların güncellenmesi noktasında, enflasyonun daha altında güncellemeyi meydana getirecek bir düzenleme yapılıyor." dedi.

Haberler 29.09.2018 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurum, Toplu Konut daresi Bakanlndan (TOK) alnan konutlara yönelik borçlara ilikin, Daha önce bizden konut alm vatandalarmzla alakal Toplu Konut daresi Bakanlmz çalyor. Borçlarn güncellenmesi noktasnda, enflasyonun daha altnda güncellemeyi meydana getirecek bir düzenleme yaplyor. dedi.

Malatya Valisi Ali Kaban makamnda ziyaret eden Kurum, belediye bakanlaryla da toplantda bir araya geldi.

Kurum, daha sonra Yeilyurt Belediyesi tarafndan yaptrlan Engelsiz Park ve Kuba Camisinin açl törenine katld.

Bakan Kurum, burada yapt konumada, Malatyann Türkiye ekonomisinin Anadoludaki can damar olduunu belirterek, kentin ihracatta da bölgede gelien ender yerlerden biri olduunu söyledi.

Kurum, 15 dönüm alan üzerine kurulan park ve caminin çok güzel bir proje olduunu ifade ederek, yeryüzündeki en büyük engelin gönül engeli olduunu, vicdanlarn kaybedilmemesi gerektiini dile getirdi.

Türkiyenin, dünyann, milli gelire oranla en çok yardm eden devleti olduuna iaret eden Kurum, Bunu hep birlikte yapyoruz. Biz mazlum olan Filistinlilerin, ihtiyac olan Suriyelilerin her zaman yannda olduk ve bundan sonraki süreçte de inallah devletimiz, milletimizle, hep birlikte mazlumlarn, ihtiyac olan herkesin yannda olmaya da devam edeceiz. dedi.

Kurum, Cumhurbakanl Hükümet Sistemine geçilmesinin ardndan 100 Günlük Eylem Plannn açklandn anmsatarak, öyle devam etti:

Bu kapsamda çevre ve ehircilik alannda kentlere bizzat gittim ve yerinde tespitlerde bulundum. çözümleri de yerinde bularak yapmaya çalyoruz. Bugün de bu vesileyle Malatyamza geldik. ehrin ihtiyaçlar noktasnda Beydandan, ehir merkezindeki meydan otoparkna, altyapyla alakal yaplmas gerekenlerin kararlarn alp, sahada uygulamalarn yapyor olacaz.

Vatandalarn TOKye olan borçlar

Hükümet olarak 2005 ylnda Engelliler Kanununu çkardklarn ve 2010daki anayasa deiikliiyle engellilerle ilgili bir zihniyeti deitirdiklerini ifade eden Kurum, bu kapsamda ehirlerde parklarn, sosyal donatlarn engellilerin kullanmna yönelik düzenlendiini anlatt.

ller Bankasnn Malatyada 2003-2018 döneminde yatrm deeri 540 milyon lira olan 145 ii tamamlandn belirten Kurum, unlar kaydetti:

Devam eden 32 iimiz var ve bunlarn maliyeti de 140 milyon lira tutarnda. ehrin alt ve üstyaps, sosyal ihtiyaçlar kapsamnda da bakanlmz ve ilgili birimler çalyor. Bunun dnda Beydanda kentsel dönüüm alannda Toplu Konut daresi Bakanlmz iki etab tamamlad. nallah üçüncü etapla ilgili kararlar da bugün burada alacaz ve sahada hzl bir ekilde inasna balayacaz. Daha önce bizden konut alm vatandalarmzla alakal da yine Toplu Konut daresi Bakanlmz çalyor. Borçlarn güncellenmesi noktasnda, enflasyonun daha altnda güncellemeyi meydana getirecek bir düzenleme yaplyor. nallah önümüzdeki süreçte vatandalarmza bunlar da duyuracaz. u an enflasyon, TEFE, TÜFE ortalamas yüzde 18-20 bile olsa biz bunlarn daha da altnda bir düzenlemeyle inallah vatandalarmza o manada bir imkan sunuyor olacaz.

Ana Sayfaya Git