TOKİ’den indirim ayrıntıları

Borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 22, arsa alıcıları için ise yüzde 10 indirim yapılacak

Haberler 08.03.2022 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çevre, ehircilik ve klim Deiiklii Bakanl Toplu Konut daresi Bakanlnca (TOK), borcunu erken kapatp tapusunu almak isteyen konut ve i yeri alclar ile arsa alclar için her yl yaplan indirim kampanyas, bu yl 22 Martta balayacak.

TOKden yaplan açklamaya göre, bu yl borcunu pein ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve i yeri alclar için yüzde 22 indirip yaplacak.

ndirim kampanyasndan, bütün borç bakiyesini kapatamayacak olanlar da yararlanabilecek. Borcun tamamn kapatamayacaklar, borç bakiyesinin yüzde 25inden az olmamak artyla yaptklar pein ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasndan yararlanabilecek.

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve i yeri alclar, 22 Mart - 19 Nisan 2022 tarihleri arasnda ilgili bankaya bavuruda bulunabilecek.

ARSA ALICILARINA YÜZDE 10 NDRM

Borcunu pein ödeyip tapusunu hemen almak isteyen arsa alclarna ise yüzde 10 indirim uygulanacak.

Bu kampanyadan yararlanmak isteyenler, 22 Mart - 14 Nisan 2022 tarihleri arasnda bavurularn yapabilecek. Kampanyadan, geri ödeme taksitleri 2021 yl Haziran aynn 30uncu gününe kadar balam olan arsa alclar faydalanabilecek.

NDRM KAMPANYASINDAN YARARLANMA ARTLARI

ndirim uygulamas kapsamna alnan projelerdeki konut, i yeri ve arsa alclarnn bavuru tarihi itibaryla TOKye ödemekle yükümlü olduklar aidat, taksit ve geriye dönük herhangi bir borcunun bulunmamas gerekiyor.

Kampanyadan, TOK tarafndan satlar 2020 yl sonuna kadar gerçekletirilmi ve geri ödeme taksitleri en geç 2020 yl sonu itibaryla balam konut ve i yeri alclar yararlanabilecek.

Kalan taksit says 12 ve daha az olan konut, i yeri ve arsa alclar indirim kampanyasndan faydalanamayacak.

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve i yeri alclar, Gayrimenkul Sat Sözlemesini imzaladklar arac bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

Ana Sayfaya Git