TOKİ'den Van'a "cazibe" merkezi

Başbakanlık Toplu Konut İdaresince Van'ın Erciş ilçesine inşa edilen yeni ticaret merkezi, ilçenin ekonomik anlamda canlanmasına katkı sağlayacak.

Haberler 12.02.2017 - 18:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakanlk Toplu Konut daresince (TOK) Vann Erci ilçesine ina edilen yeni ticaret merkezinin, tamamlandnda ilçenin ekonomik anlamda canlanmasna katk salamas hedefleniyor.

TOK Bakan Ergün Turan, Erciteki ticaret merkezi projesi hakknda yapt açklamada, yürütülen kentsel dönüüm ve geliim projesinin ilçeye ticari anlamda da katklar salayacan söyledi.

Kurulmas planlanan ticaret merkezinin, kentin ticaret hayatna salayaca büyük katknn yan sra ehir insan için yeni bir sosyal yaam alan oluturacan belirten Turan, u bilgileri verdi:

408 dükkan ve 48 ofisin yer alaca ticaret merkezinin toplam inaat alan yaklak 33 bin metrekareyi kapsyor. Mevcut caminin etrafna kurulacak çar niteliindeki yapnn etrafnda 4 konak yer alacak. Ticaret merkezinin zemin katlar dükkanlara ayrlrken, üst katlar ofis olarak kullanlacak. 500 araçlk kapal otopark ile ziyaretçilere park kolayl salayacak olan merkez, mimarisiyle de farkllayor. Yerel mimari çizgiden ilham alnarak tasarlanan ticaret merkezinde yöresel mimari, yap elemanlarndan da yararlanlyor.

Ticaret merkezinin geleneksel mimari tarzda tasarlanacan aktaran Turan, buraya toplanacak dükkan ve ofisler sayesinde, yaanan deprem sonrasnda aksayan ilçenin ekonomik aknn yeninden hareketleneceini vurgulad.

Turan, Erciteki projenin, Babakan Binali Yldrmn açklad Cazibe Merkezleri Programna da katk salayacan belirterek, Erci corafi konumu ile bugün dounun batya açlan kaplarndan birisidir. Özellikle randan Ortadou ülkelerine giden transit yol buradan geçmektedir. Ar, Bitlis ve Van karayollar Erci üzerinden geçmektedir. Tarihi itibaryla da Erci, uzun yllardr ticaret alannda kadim bir gelenee sahiptir. Bu proje, Erciin kültürel ve ekonomik hayatna önemli katklar salayacak. dedi.

Ana Sayfaya Git