TOKİ'den yüzde 20 indirim kampanyası

TOKİ'nin borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarını yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasına başvurular 21 Ağustos'ta başlıyor. Kampanyada, borçlarını peşin ödeyeceklere yüzde 20 indirim uygulanacak.

Haberler 30.07.2017 - 09:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TOK Bakan Ergün Turan, borcunu erken kapatp tapusunu almak isteyen konut ve iyeri alclarndan gelen youn talep nedeni ile geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için indirim kampanyas düzenlendiini ifade etti. Turan, vatandalarmzn bu yöndeki beklentileri üzerine 2017 yl için indirim kampanyasnn tarihi ve koullarnn belirlendiini açklad.

Turan, kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve i yeri alclarnn 21 Austos - 29 Eylül 2017 tarihleri arasnda ilgili bankaya bavuruda bulunabileceini belirterek, Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandalarmzn son bavuru tarihine kadar bavurularn yapmas gerekir. Bu tarihten sonra yaplacak borç kapatmalarnda söz konusu indirim oranndan yararlanlmas mümkün olmayacak dedi.

ndirim uygulamas kapsamna alnan projelerdeki konut ve i yeri alclarnn bavuru tarihi itibaryla TOKye ödemekle yükümlü olduklar aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmamas gerektiini vurgulayan Turan, Kampanyamzdan, satlar 2015 yl sonuna kadar gerçekletirilmi ve geri ödeme taksiti 2015 yl sonuna kadar balam olan konut ve i yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasna dahil edilmemitir diye konutu.

Kampanyalarn belirli prosedürlere ve vatandalarn durumuna göre yapldn ifade eden Turan, Yaz aylarnda indirim kampanyas yaptmzda birçok vatandamz köyünde oluyor, tatilde oluyor. Bunun için indirim kampanyamz eylül aynda yapyoruz. dedi.

Turan, geçen yl borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve i yeri alclarna yönelik indirim kampanyasndan 17 bin kiinin faydalandn kaydederek, 817 milyon lira borç kapatld. Bu parann yaklak 513 milyon liras kredi kullanlmadan yastk alt paras diye tabir edilen paradan getirilip ödendi. ifadelerini kulland.

Turan ayrca, kampanya kapsamndaki konut alclarnn borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak istemeleri halinde Gayrimenkul Sat Sözlemesini imzalam olduklar arac bankalardan konut kredisi kullanabileceklerini de söyledi.

Ana Sayfaya Git