TOKİ'nin indirim kampanyası cuma günü sona eriyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için düzenlediği indirim kampanyasının başvuruları 19 Haziran Cuma günü sona erecek.

Haberler 17.06.2020 - 00:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TOKnin, borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve i yeri alclar için 6 Maysta balatt yüzde 20 indirim kampanyasna, faizlerin dümesiyle katlm bir önceki döneme göre art gösterdi. Kampanyadan imdiye kadar 14 bin 281 kii yararland.

Kampanya katlan vatandalarn 12 bin 833ü bütün borçlarn kapatarak, tapularn almaya hak kazand.

Kampanyaya, bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandalar da bavurabiliyor.

Bu vatandalar, borç bakiyesinin yüzde 25inden az olmamak artyla yaptklar pein ödemelerde yüzde 20 indirim kampanyasndan faydalanyor.

Bu kapsamda borcunun tamamn kapatamayan 1448 konut ve i yeri alcs da yaptklar pein ödemelerle yüzde 20 indirimden yararland.

Ayrca bugüne kadar kampanyadan yararlananlarn yaklak yüzde 68i borçlarn banka kredisi kullanmadan kiisel tasarruflar ile kapatt.

- Son bavuru 19 Haziran 2020

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve i yeri alclar 19 Haziran Cuma gününe kadar ilgili bankaya bavuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yaplacak borç kapatmalarnda söz konusu indirim oranndan yararlanlmas mümkün olmayacak.

Bavuru yapmak isteyen konut ve i yeri alclarnn TOKye ödemekle yükümlü olduklar aidat ve emlak vergisi gibi herhangi bir borcu bulunmamas gerekiyor.

Kampanyadan, satlar 2018 yl haziran ay sonuna kadar gerçekletirilmi ve geri ödeme taksiti 2018 yl Haziran ay sonuna kadar balam olan konut ve i yerleri sahipleri yararlanyor. Taksit says 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasna dahil edilmedi.

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve i yeri alclar, Gayrimenkul Sat Sözlemesini imzalam olduklar arac bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

Ana Sayfaya Git