TOKİ'nin indirim kampanyasına başvurular 21 Mart'ta

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yapılacak yüzde 22 indirim kampanyasına başvurular 21 Mart'ta başlayacak.

Haberler 18.03.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kampanyadan, satlar 2017 yl sonuna kadar gerçekletirilmi ve geri ödeme taksiti ayn yln sonuna kadar balam olan konut ve i yerleri sahipleri yararlanacak

çevre ve ehircilik Bakanl Toplu Konut daresi (TOK) Bakanl tarafndan borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve i yeri alclarna yönelik her yl yaplan indirim kampanyasna bavurular 21 Mart-19 Nisan tarihlerinde yaplabilecek.

TOK tarafndan borcunu erken kapatp tapusunu almak isteyen konut ve i yeri alclarndan gelen youn talep nedeniyle geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için indirim kampanyas düzenlendi. Bu kapsamda bu yl pein ödemelerde yüzde 22 orannda indirim yaplacak. Kampanyadan 210 bin konut ve i yeri alcs yararlanabilecek.

Yüzde 22 indirim kampanyasndan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandalar da yararlanabilecek. Borcun tamamn kapatamayacak vatandalar borç bakiyesinin yüzde 25inden az olmamak artyla yaptklar pein ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasndan faydalanabilecek.

- Son bavuru 19 Nisan

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve i yeri alclar 21 Mart-19 Nisan tarihlerinde ilgili bankaya bavuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yaplacak borç kapatmalarnda söz konusu indirim oranndan yararlanlmas mümkün olmayacak.

ndirim uygulamas kapsamna alnan projelerdeki konut ve i yeri alclarnn bavuru tarihi itibaryla TOKye ödemekle yükümlü olduklar aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmamas gerekiyor.

Kampanyadan, satlar 2017 yl sonuna kadar gerçekletirilmi ve geri ödeme taksiti 2017 yl sonuna kadar balam olan konut ve i yerleri sahipleri yararlanacak. Taksit says 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasna dahil edilmedi.

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve i yeri alclar, Gayrimenkul Sat Sözlemesini imzalam olduklar arac bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

Ana Sayfaya Git