TOKİ'nin yüzde 20 indirim kampanyası için son gün cuma

BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) borcunu ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için düzenlediği yüzde 20 indirim kampanyasına başvurular cuma günü sona erecek.

Haberler 17.05.2018 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TOK Bakan Ergün Turan, tapularn hemen almak isteyen kiilerin cuma ününe kadar ilgili bankalara müracaat etmeleri gerektiini belirterek, bu tarihten sonra yaplacak borç kapatmalarnda, söz konusu indirim oranndan yararlanlmasnn mümkün olmayacan söyledi.

KAMPANYADAN 9 BN 615 K YARARLANDI

Geçtiimiz hafta bankalarn konut kredisinde faiz oranlar yüzde 0,98e indirdiini söyleyen Turan, ndirim kampanyamzdan borçlarn banka kredisi ile kapatacak vatandalarmzda kredilerini 0,98den kullanabilirler dedi. Vatandalarn kampanyaya gösterdikleri ilgiden memnun olduklarn belirten Turan, TOKden sosyal konut satn alan, çou alt gelir grubundan vatandalarmza yüzde 20 erken ödeme indirimi ile önemli bir frsat sunduk. 100 bin lira borcu olan bir vatandamzn 18 Maysa kadar borcunu kapatmas halinde, 80 bin lira ödeyeceini belirttik. Kampanyamzdan u ana kadar 9 bin 615 kii yararlanarak 525 Milyon 70 bin TL borç bakiyesi kapatld ifadelerini kulland.

Turan, Kampanyamzdan, satlar 2016 yl sonuna kadar gerçekletirilmi ve geri ödeme taksiti 2016 yl sonuna kadar balam konut ve i yerleri sahipleri yararlanacak. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerimiz indirim kampanyasna dahil edilmedi diye konutu. Bakan Turan, indirim uygulamas kapsamna alnan projelerdeki konut ve i yeri alclarnn bavuru tarihi itibaryla idareye ödemekle yükümlü olduklar aidat ve emlak vergisi gibi herhangi bir borçlarnn bulunmamas gerektiine dikkati çekti.

Kampanyalarn belirli prosedürlere ve vatandalarn durumuna göre yapldn ifade eden Turan, Yaz aylarnda indirim kampanyas yaptmzda birçok vatandamz köyünde oluyor, tatilde oluyor. Bunun için indirim kampanyamz bahar aynda yapyoruz dedi.

Turan, geçen yl borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve i yeri alclarna yönelik indirim kampanyasndan 17 bin 706 kiinin faydalandn kaydederek, 950 milyon 767 bin lira borç kapatld ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git