Toprağa bereket ulaşıma nefes!

Diyarbakır’da AK Partili Bağlar Belediyesi, sönmüş volkanik olan yanardağ olan Karacadağ'ın eteklerinde çıkan bazalt taşından dönüştürdüğü asfalt ile son iki yılda 148 bin ton asfaltlama gerçekleştirerek bu taşlardan temizlediği 900 bin metrekarelik alanı da tarıma kazandırdı. Bu hizmet, bölgede tarıma bereket ve ulaşıma nefes oldu.

Haberler 26.04.2021 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

2019 ylnda Karacada bölgesinde asfalt plenti ta krma ve eleme konkasör tesisi kuran Balar Belediyesi, bu bölgeye özgü olan siyah bazalt tandan hem ulam hizmeti üretti hem de bugüne kadar talardan dolay kullanlamayan arazileri tarma kazandrarak ekonomiye destek salad.

Tesiste iletilen bazalt tandan üretilen mucur ve alt yap ve üst yap malzemeleriyle bölgede bulunan 128 krsal yerleim yerine ilçe tarihinin en büyük yeni yol açma hizmeti kazandrld.

ASFALTLAMA VE TARIM BAARISI

Burada çkan asfalt ile de ilçe merkezi ve Diyarbakrn baka bölgelerinde iki ylda 148 bin ton asfaltlama gerçekletirildi. Talardan temizlenen 900 bin metrekarelik alan çiftçiler için ücretsiz olarak tarma kazandrlarak ekonomiye katk saland.

BEYOLU, BAARININ SIRRINI AçIKLADI

Büyük bir özveri ve emekle bazalt tan iki yönlü hizmete dönütürdüklerine dikkat çeken Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu,Bugün elhamdülillah Karacadada daha önce kullanlamayan arazilerde çiftçilerimiz verimli ve bereketli tarm yapyor. Biz de burada ürettiimiz asfalt ve dier yol malzemeleriyle ehrimizin her tarafnda harl harl hizmet yapyoruz. te hizmet ve milletini sevmek budur ifadeleriyle gelinen aamay deerlendirdi.

CUMHURBAKANI ERDOANLI TANITIM VDEOSU

Balar Belediyesi, bazalt tann deerlendirilerek ulam ve tarma salanan katk ile ilgili video hazrlad.

Videoda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, Biz bu millete efendi olmaya deil, hizmetkar olmaya geldik sözlerine atf yaplarak belediyenin 24 yllk ulam personeli Refik Ylmazn talarn arazilerden temizlenerek asfalta dönütürülmesi süreci ile ilgili anlatmna yer verildi

Ana Sayfaya Git