Toprağı koruyalım!

TZOB Genel Başkanı Bayraktar'dan Toprak Bayramı mesajı "Topraklarımızı koruyamazsak miras olarak çocuklarımıza açlık bırakırız"

Haberler 14.06.2021 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Ziraat Odalar Birlii (TZOB) Genel Bakan emsi Bayraktar, topra korumaya yönelik tedbirler alnmas gerektiini belirterek, Topraklarmz koruyamazsak miras olarak çocuklarmza açlk brakrz. ifadesini kulland.

Bayraktar, Toprak Bayram dolaysyla yapt yazl açklamada, salgn döneminde topran öneminin daha da anlaldna iaret ederek, dünyada beklenen gda krizlerine kar, ülke insannn yeterli gdaya eriebilmesi için topraklarn korunmas gerektiini vurgulad.

Topra korumaya yönelik alnmas gereken tedbirlere deinen Bayraktar, unlar kaydetti:

TARIM TOPRAKLARINI KORUYALIM

Tarm topraklarnn ivedilikle arazi kullanm ve üretim planlamas yaplmaldr. Tarm arazilerinin miras yoluyla parçalanmas önlenmeli, arazi bankacl uygulamalar arazi toplulatrma çalmalaryla birlikte yürütülmeli. Alternatif marjinal tarm arazileri mevcutken, verimli tarm arazileri tarm d amaçlarla kullanlmamaldr. Birinci snf sulamaya uygun tarm arazilerinin imara açlmasna asla izin verilmemelidir. Turizm, madencilik ve ulatrma için verimli tarm arazilerimiz kullanlmamal, meyve aaçlar, zeytinlikler kesilip buralara yazlklar ina edilmemeli. Valilikler ve belediyeler, verimli tarm arazilerinin korunmas konusunda hassas hareket etmeli. Ekilmedik bir kar arazimiz kalmamal. Atl durumda bekleyen 2 milyon hektar civarndaki hazine arazisi acil olarak tarmsal üretime kazandrlmal.

Bayraktar, topraklarn daha verimli hale getirilmesi için modern basnçl sulama yatrmlarnn hzla tamamlanmas gerektiini belirterek, çayr, mera, yaylak ve klak alanlarda yürütülen tespit, tahdit ve tahsis çalmalarnn bir an önce tamamlanmasn istedi. Bayraktar, Gelecek nesillerden ödünç aldmz topraklarmz, gda güvenliimizin teminatdr. Topraklarmz koruyamazsak miras olarak çocuklarmza açlk brakrz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git