"Trafik sigortasında tavan fiyat uygulaması sürmeli"

TESK Genel Başkanı Palandöken: "(Zorunlu trafik sigortası tavan fiyat uygulaması) Bu uygulama ile sigorta primleri belirlenirken araç sahibinin yaşı, kaç yıldır ehliyet sahibi olduğu ve yaptığı kazalar göz önüne alınmalıdır"

Haberler 18.06.2017 - 13:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Bakan Bendevi Palandöken, zorunlu trafik sigortas tavan fiyat uygulamasnn devam etmesi gerektiini belirterek, Bu uygulama ile sigorta primleri belirlenirken araç sahibinin ya, kaç yldr ehliyet sahibi olduu ve yapt kazalar göz önüne alnmaldr ifadesini kulland.

Palandöken, yazl açklamasnda, zorunlu trafik sigortas tavan fiyat uygulamasnn 31 Aralk 2017de sona ereceini hatrlatt.

Söz konusu düzenlemenin devam etmesi gerektiinin altn çizen Palandöken, Bu uygulama ile sigorta primleri belirlenirken araç sahibinin ya, kaç yldr ehliyet sahibi olduu ve yapt kazalar göz önüne alnmaldr. Trafik sigortasnda tavan fiyat uygulamas sürmeli. deerlendirmesinde bulundu. Palandöken, unlar kaydetti:

TRAFK SGORTASI

Geçmi yllarda üzerine kaytl araç bulunmayan ancak yllarca irketlerde veya ahslarn yannda oför olarak çalp yllar sonra kendi adna araç alan sürücülere daha yeni ehliyet alm acemi sürücü muamelesi yaplmas yanl. Ayrca kaza riski, 10 milyonluk bir ehir ile 50 binlik yerin ayn deil. Örnein Ankara Kzlayda taksicilik yapan bir sürücü ile 10-15 bin nüfuslu Aya ilçesinde taksicilik yapan kiinin riski ayn olmamal.

Ana Sayfaya Git