Trans yağa sınırlama getiriliyor

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli "Bütün bitkisel ve bitkisel kaynaklı gıdalardaki trans yağ miktarına sınırlama getiriyoruz"

Haberler 21.02.2020 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, bütün bitkisel ve bitkisel kaynakl gdalardaki trans ya miktarna snrlama getireceklerini belirterek, Gda sat ve toplu tüketim yerlerinde son tüketiciye arz edilecek gdalarda trans ya içerii, toplam yan 100 gramnda 2 gram geçemeyecek. ifadesini kulland.

Pakdemirli, yazl açklamasnda, trans ya asitlerinin hayvansal ve bitkisel tüm yalarn doal yapsnda bulunabildiini, ayrca sv bitki yalarnn hidrojen ile doyurulmas sonucu da trans ya oluabildiini belirtti.

TRANS YAA SINIRLAMA

Trans yalara snrlama getirmek amacyla yönetmelik hazrl yaptklarn bildiren Pakdemirli, Düzenlemeyle bütün bitkisel ve bitkisel kaynakl gdalardaki trans ya miktarna snrlama getiriyoruz. Hayvansal yalarda doal olarak bulunan trans ya hariç, gda sat ve toplu tüketim yerlerinde son tüketiciye arz edilecek gdalarda trans ya içerii, toplam yan 100 gramnda 2 gram geçemeyecek. Yönetmeliimiz en geç mart aynda yaymlanacak. Gda iletmelerine 2020 yl sonuna kadar süre verilecek. deerlendirmesinde bulundu.

Pakdemirli, yönetmeliin Dünya Salk Örgütünün öngördüü ekilde hazrlandna iaret ederek, Avrupa Birliinde (AB) konuyla ilgili geçi süresinin 1 Nisan 2021 olarak belirlendiini dolaysyla Türkiyede trans ya kstlamasnn, ABden 3 ay önce hayata geçirmi olacaklarn vurgulad.

Ana Sayfaya Git