TRT Payı kalktı

Elektrik enerjisi satışı üzerinden alınan TRT payı kaldırılacak. İşlevselliği kalmayan Elektrik Enerjisi Fonu Anlaşmaları uyarınca taahhüt edilen yükümlülükleri karşılamak üzere getirilmiş hükümler de yürürlükten kaldırılıyor.

Haberler 23.12.2021 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Elektrik enerjisi sat üzerinden alnan TRT paynn kaldrlmasna ilikin düzenlemeyi de içeren Baz Kanunlarda Deiiklik Yaplmasna Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Kanuna göre, elektrik enerjisi sat üzerinden alnan TRT pay kaldrlacak.

TRT PAYI ALINMAYACAK

levsellii kalmayan Elektrik Enerjisi Fonu Anlamalar uyarnca taahhüt edilen yükümlülükleri karlamak üzere getirilmi hükümler de yürürlükten kaldrlyor.

Mesleklerinde en az 10 yl usta olarak çalanlar, i pedagojisi kursu snavna dorudan katlabilecek.

Yalnzca bilgisayar programlarna ilikin olarak salanan ve koruyucu programlar etkisiz klmaya yönelik hazrlk hareketlerini yaptrma balayan düzenleme, tüm eser, icra, fonogram, yapm ve yaynlar kapsayacak ekilde geniletiliyor

TEKNOLOJYE YÖNELK

Teknolojik önlemleri etkisiz klmaya yönelik ürün ve araçlarn ticaretini veya tantmn yapanlar 6 aydan 2 yla kadar hapis cezasyla cezalandrlacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl, doal gaz arz güvenliinin izlenmesinden ve arz güvenliine ilikin tedbirlerin alnmasndan sorumlu olacak.

ELEKTRN TASARRUFU

Elektriin tasarruflu kullanlmasnn tevik edilmesi amacyla normal tüketim miktarna uygun bir kademe belirlenecek ve oluan tüketim artndan kaynaklanan ilave maliyetler, bu kademe üstünde tüketim yapan abonelere yanstlacak.

Tarm ve hizmet sektörleri de enerji verimlilii uygulama proje desteklerinden yararlanabilecek.

Futbol müsabakalarna ilikin yaynlarn internet ortamnda hukuka aykr olarak kullanma sunulduunun tespit edilmesi halinde, ihlalin gerçekletii yayn, ksm, bölüm ile ilgili olarak (URL ve benzeri eklinde) eriimin engellenmesine TFF Yönetim Kurulu tarafndan karar verilecek.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yallk ayl alanlardan, Türkiye Maarif Vakf, Yunus Emre Vakf, Türkiye Kzlay Dernei, Yeilay Cemiyeti ve Yeilay Vakfnda görev alanlarn bu aylklar kesilmeyecek.

Elektrikli araç arj hizmetinin salanmasnda asli sorumluluk, arj a iletmeci lisans sahibinin olacak.

TEA, sistem güvenilirliinin muhafaza edilmesini teminen ve yeterli kapasite olmamas nedeniyle oluabilecek bölgesel sistem ihtiyaçlarn karlamak üzere yan hizmetler anlamalar kapsamnda yeni üretim tesisi yaptrmak veya mevcut üretim tesislerinin kapasitelerini kiralamak amacyla ihale yapabilecek.

Ana Sayfaya Git