TSE belgelerinde yüzde 25 indirim

TSE Başkanı Adem Şahin "31 Aralık 2019'a kadar mevcut ücret tarifesinde herhangi bir artış yapmaksızın belgelendirme faaliyetlerini yüzde 25 indirimli uygulama kararı aldık"

Haberler 30.09.2018 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Standardlar Enstitüsü (TSE) Bakan Adem ahin, 31 Aralk 2019a kadar mevcut ücret tarifesinde herhangi bir art yapmakszn belgelendirme faaliyetlerini yüzde 25 indirimli uygulama karar aldk. dedi.

ahin, Türkiyenin son dönemde kar karya kald ekonomik saldrlarn olumsuz etkilerinden kurtulmas için Sanayi ve Teknoloji Bakanlnca yürütülen çalmalarda TSE olarak görev üstlendiklerini söyledi.

Bakanln, sanayicilere ve i dünyasna destek için çeitli kararlar hayata geçirdiini anmsatan ahin, Biz de enstitü olarak bu çalmalara kendi faaliyetlerimiz çerçevesinde katk koyduk. TSE olarak, 31 Aralk 2019a kadar mevcut ücret tarifesinde herhangi bir art yapmakszn belgelendirme faaliyetlerini yüzde 25 indirimli uygulama karar aldk. Bu, enstitünün gelirlerinden yaklak 74 milyon lira civarnda bir gelirden vazgeçmek demek ve sanayicimize bu miktarda destek olacaz. diye konutu.

TSE ALACAKLARINA YAPILANDIRMA

ahin, TSEnin hizmetleri karl birikimli olarak önemli bir miktara ulaan piyasadaki alacaklarnn yeniden yaplandrlmas konusunda da bir düzenleme hazrlnda olduklarn belirterek, unlar kaydetti:

Sanyorum TBMMnin açlmasyla birlikte bu konudaki yasa çalmasn da Meclise intikal ettireceiz ve yl sonuna kadar bu konuda bir düzenleme yaplm olacak. Böylece bakanlmzn emsiyesi altndaki kurulularn ve merkez tekilatnn reel sektörü desteklemek adna ald tedbirlerin içine TSE olarak da bir katk salam olacaz.

Ana Sayfaya Git