TSE ile MYK arasında iş birliği protokolü imzalandı

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), karşılıklı tecrübe paylaşımı ve iş birliği protokolü imzaladı.

Haberler 19.11.2019 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TSE Bakan Adem ahin, MYK Toplant Salonundaki törende yapt konumada, isizlik, istihdam ve mesleki yeterlilik gibi kavramlarn önemine deinerek, bu kavramlarn birbirleriyle ilikilendirilmesi gerektiini söyledi.

MYKnin idari ve teknik kapasite açsndan önemli bir kurum olduunu ifade eden ahin, TSE, mesleki yeterliliklerin belirlenmesi, bu konuda çalacak uzmanlarn eitimi ve dier konulardaki personel belgelendirmesi alannda kazand bütün tecrübeleri paylamak adna protokole taraf oldu. dedi.

BRL PROTOKOLU

MYK Bakan Adem Ceylan da TSEnin Türkiyenin en köklü kurumlarndan olduunu belirterek, Gelien teknolojilerin standartlarnn hazrlanmas konusunda TSEnin deneyimi var. MYK de son yllarda ulusal meslek standartlarnn hazrlanmas alannda faaliyet yürütüyor. diye konutu.

Ceylan, imzaladklar protokolle TSEnin tecrübelerinden yararlanacaklarn dile getirerek, bundan sonra da ulusal meslek standartlar ve yeterlilikler gibi konularda i birlii içinde olacaklarn kaydetti. Konumalarn ardndan protokol imzaland.

Ana Sayfaya Git