Tüketici konforu ikiye katlandı

Pandemi nedeniyle perakende sektörü büyük bir dönüşüm yaşadı. Alışveriş trendleri değişti, AVM’lere gitmekte tereddüt eden müşteriyi mağazaya çekmek isteyen markalar yeni uygulamalar hayata geçirdi. Mağazadan eve paket teslimatı, onlineden alınan ürünlerin AVM’ye girmeden araca getirilmesi ve mağazadan alınan hediyelerin müşterinin vereceğe adrese gönderimi gibi birçok yenilik geliştirildi.

Haberler 13.07.2020 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgn sürecinde evde kalan tüketici online alveri yapt ve internet satlarnda patlama yaand. Normallemeyle birlikte tüketici AVMye gitmeye scak bakmad. Satlar artrmak, alveri trafiini eskiye döndürmek isteyen perakende sektörü ise kalabalk ortamlara girmekten çekinen tüketici için farkl çözümler üretti.

Tüketici konforunun ikiye katland yeni normalde, AVM içerisine girmek istemeyen tüketici, online satn ald ürünü ilgili markann çalanlar tarafndan AVMnin oroparkndan aracna teslim alabiliyor. Maazada veya AVMde fazla vakit geçirmek istemeyen müteri, eve paket teslimi uygulamasn kullanabiliyor.

TALEP HER GEçEN GÜN ARTIYOR

Perakende irketi Boyner, Maaza ya da AVM içinde salgn kaygs nedeniyle fazla zaman harcamak istemeyen tüketiciler için eve teslimat hizmetini, maazadan alveri yapan müterilere de sunmaya balad. Talebin her geçen gün artt uygulamada ayrca sadece Boyner alveriini deil AVM içindeki baka maazalardan yaplan alverileri de kapsyor. Projenin devam olarak müterilerin ald hediyeler de verecekleri adrese ulatryor.

ONLNE LE OFFLNE SATI KANALLARI ARASINDAK SINIRLAR KALKTI

Koronavirüsle perakende sürecinde büyük bir deiim olduunu söyleyen Boyner Büyük Maazaclk Sat Operasyon Direktörü Egemen Kocaolu, Müteriler artk daha hzl ürün talebinde bulunuyor, talebi karlamak için birden fazla sat kanalndan ilerliyoruz. Online ile offline sat kanallar arasndaki snrlar kalkt. Biz de bu iki kanal birletirecek projeler hayata geçiriyoruz dedi.

AMAç MÜTER KONFORUNU ARTIRMAK

Kocaolu, Ksa bir süre önce müteri poetlerini eve teslim etmeye baladk. Temel amacmz müterinin konforunu artrmak. Tüketici gün içerisinde maazada alveri yapyor, o poetleri adresine götürüyoruz, hiçbir ek ücret talep etmiyoruz. Ayrca, sadece bizim maazamzdan deil AVM içerisindeki herhangi bir markadan yapt alveri poetlerini de ücretsiz evine teslim ediyoruz diye konutu.

UYGULAMA 3 LDE 17 MAAZADA VAR

u anda stanbul, Ankara ve zmirde 17 maazada uygulamann olduunu aktaran Kocaolu, Kiiler alverilerini tamamlaynca ailesiyle vakit geçirsin, sinemaya gitsin, yemek yesin, kahvesini içsin diye biz alveri poetlerini istedii gün ve saat aralnda evine götürüyoruz. Müterilerden çok olumlu geri dönüler aldk ve farkl bir proje hayata geçirdik. Satn alma ileminden sonra denen ürünler buharl ütüyle dezenfekte ediliyor. Poetler özel bir yerde tutuluyor, dezenfekte ediliyor ve el demeden poetleme ilemi gerçekleiyor. 50 liralk alveri limitimiz var ifadelerini kulland.

HEDYEN AL, ÜCRETSZ TESLM EDLSN

Hediye teslimat hizmeti de sunduklarn söyleyen Kocaolu, çok fazla marka ve ürün çeidini bünyemizde bulunduruyoruz. O yüzden özellikle Anneler Günü, Sevgililer Günü, ylba gibi özel günlerde müteriler maazada alveri yaparken sevdiklerine hediyelerde alabiliyor. Bu hediyeleri özel tasarladmz hediye kutularyla, üzerine notlar ekleyerek Türkiyenin her yerine kargoyla ücretsiz gönderme imkan salyoruz. Böylece maazamzdan alnan hediyeleri tekrardan götürüp kargo firmasna vermesine gerek kalmyor dedi.

ARACA TESLMAT UYGULAMASI

Temassz alveriin ön planda olduunu anlatan Egemen Kocaolu, Pandemi sürecinde bir uygulamay daha hayata geçirdik. Müteriler artk kalabalk ortamlara girmek istemiyor. AVMye gelip, gezmeyi tercih etmiyor, temassz alveri yapmak istiyor. Ayn zamanda insanlarn ihtiyac var, alveri yapmalar gerekiyor. te bu ürün ihtiyacn karlamak için araca teslim uygulamasn balattk diye konutu.

Kocaolu, Müteri online olarak sipariini veriyor, seçili maazalarmzn otoparkndan ürünlerini teslim alabiliyor. AVM otoparklarnda anlatmz ürün teslim noktalar var, tüketiciye alveri sonras ksa mesaj giderek ürünü nereden, nasl ve kimden alacana dair detayl bilgi veriliyor. Böylece müteri AVMnin içine ve kalabala hiç girmeden, aracndan bile çkmadan alveriini tamamlyor. 2 farkl ehirde 6 maazada bu uygulamay hayata geçirdik. Beklediimizden çok talep aldk, geri dönüler de olumlu oldu. Zamanla bu uygulamay dier illerde de yaygnlatrmay düünüyoruz ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git