Tüketiciler e-ticarete yöneldi; online satışlar yüzde 140 arttı

Koronavirüs salgını sürecinde tüketiciler online alışverişe yönelim gösterdi. Online alışverişe ilginin arttığı bu dönemde Altınyıldız Classics online satışlarını yüzde 140 artırdığını duyurdu.

Haberler 25.07.2020 - 01:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyede koronavirüse kar alnan önlemler tüketici davranlarn da etkiledi, özellikle temassz alverie olan ilgi artt. Online alveriin önem kazand bu dönemde Altnyldz Classics online satlarn yüzde 140 artrdn açklad. Online alverie ilginin artmasyla yeni yatrmlar yaptn duyuran marka, online müteri saysn da geçen yla kyasla bu dönemde yüzde 120 artrdn aktard.

MÜTER ONLNE ALIVERN PRATKLN KEFETT

Koronavirüs salgn döneminin online alveri sektörüne en büyük katklarndan birinin hayatnda ilk defa online alverile tanan ve bu alveri eklinin pratikliini kefeden müterilerin olduunu vurgulayan Altnyldz Classics Marka ve Pazarlama Direktörü Onur Ulu, Onlinedaki toplam müteri alverilerine baktmzda, yüzde 48 yeni müteri alveriimiz olduunu görüyoruz. Müteriler için belirli ürün gruplarnda ürüne dokunarak, hissederek seçmenin hala çok önemli olduunu ve alveriçilerin maaza içindeki deneyimini çok deerli buluyoruz. Bu nedenle dijital dönüüme paralel biçimde önümüzdeki dönemde de fiziksel maazalarn da alveriteki önemini korumaya devam edeceiz. Ayrca e-ticaret operasyon alanlarmzn belirli sklklarla dezenfekte edilmesi, müterilerimize maske gönderilmesi ve koli hijyeni adna gönderdiimiz dezenfektan mendil uygulamalar gibi tüketicide güven oluturduumuz tüm deneyimlerimiz bu dönemde oldukça etkili oldu diye konutu.

TÜKETC GÜVEN DUYMAK STYOR

Ulu, konumasna öyle devam etti:

Son dönemlerde yaplan tüm anketler, saha aratrmalar ve tüketici beklenti çalmalarnda ortaya çkan sonuç müterilerin büyük çounluunun online ve offline kanallarn entegre halde çalmas yönünde. Bu da gösteriyor ki müteriler ayn hizmet kalitesini ve alveri deneyimini kanaldan bamsz olarak yaamak istiyorlar. Müterinin beklentisi; verdii sözleri tutan, güvenilir, söylemlerinde tutarl ve vaat ettiklerini yerine getiren perakendeciler. Daha önemlisi tüketiciler, nereden veya ne zaman olursa olsun marka ile etkileimde ayn deneyimi ve tecrübeyi yaamay bekliyorlar. Altnyldz Classics olarak, ayn söylemleri ve ayn vaadi sunan, müterilerine ayn alveri deneyimi yaatmay hedefleyen, tüm farkl yollarn harmanlanm hali olan Omni Channela yöneldik. Markamzn müteriyle etkileim içinde olduu maaza, web sitesi, mobil uygulama, televizyon reklamlar ve sosyal medya hesaplar gibi tüm kanallarmz entegre halde.

BEDEN REHBER DORU BEDEN BULMANIZA YARDIMCI OLUYOR

Evde kalmann ve fiziksel temas en aza indirmenin büyük önem tad pandemi döneminde ve sonrasnda tüketiciler telefonlarndaki bir uygulamay ya da bilgisayarn veya tabletini kullanarak herhangi bir hizmet veya ürüne ulaabiliyorlar.

Online alverie mesafeli duran baz müterilerin en büyük endiesinin ise doru bedeni belirlemek olduunu söyleyen ulu, Altnyldz Classics internet sitesi, ürün sayfasnda bedeninizi bulun ksmn tkladktan sonra beden seçimi konusunda kullancy yönlendirerek en uygun bedeni seçmesine yardmc oluyor dedi.

GÖRÜNTÜLÜ ONLNE SATI HZMET

Ulu, uygulamadan faydalanmak isteyen müterilerin internet sitesi üzerinden tarih ve saat seçerek randevularn oluturabileceklerini, randevu saati geldiinde görüntülü canl servis süreci baladn, satn almay düündükleri ürünler ile ilgili görüüp karar verdikleri takm elbise, smokin ya da ceketi seçip isterlerse farkl kombinler yaparak online olarak satn alabileceklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git