Tüketiciyi Destekleme Derneğinden internetten altın alacaklara uyarı

Derneğin Genel Başkanı Süleyman Bakal "Yükte hafif, pahada ağır bir ürün satın alırken internet sitesinin ne kadar güvenilir olduğuna dikkat etmemiz gerekiyor"

Haberler 18.02.2020 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüketiciyi Destekleme Dernei (TÜKDES) Genel Bakan Süleyman Bakal, internetten alnan gram, çeyrek ve yarm altnlarn arlnda eksiklik olabilecei uyarsnda bulundu.

Bakal, son günlerde internetten altn alan baz tüketicilerin madur olduunu söyledi. Altnn satlmak için kuyumcuya götürüldüünde arlnn eksik olduunun ortaya çktn belirten Bakal, ikayetlerin çounun satn alma ileminin üzerinden birkaç ay veya yl geçtikten sonra yapldn anlatt. Tüketicilere bu konuda uyarlarda bulunan Bakal, öyle devam etti:

TÜKETCY DESTEKLEME

çoumuz internetten alveri yapmann keyfini çkaryoruz. Gördüümüz bir eyi beeniyor, bir tkla kapmza kadar getirtiyoruz fakat yükte hafif, pahada ar bir ürün satn alrken internet sitesinin ne kadar güvenilir olduuna dikkat etmemiz gerekiyor. Altn fiyatlarnn yükselmesiyle kampanya yazan sitelerden 5-10 lira düük fiyata altn alanlar daha sonra maduriyet yayor. Ald ürünü kuyumcuya bozdurmaya götürdüünde gerçek anlalyor. Ürün sahte deil, altn fakat arlkta eksiklik olduu tespit ediliyor. natta demirden çalmak gibi bir durum.

Bakal, tüketicilerin madur olmamas için ellerinden geleni yaptklarn, ikayetleri deerlendirip gerekli hukuki yollara yönlendirdiklerini dile getirdi.

Altnn bugün alnp yarn satlan bir ürün olmadndan genellikle satn alnan internet sitesine bir süre sonra ulalamadn ifade eden Bakal, Siz 10 yarm altn aldm, altn fiyat artt kar ettim diye düünürken, aslnda arlktaki fark nedeniyle bouna yatrm yapm olabilir hatta zarar edebilirsiniz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git