Tüm kamu kurumlarına yollanacak! ‘Ulusal menü’ geliyor...

‘Toplu Beslenme Sistemlerinde Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi’ tamamlanmak üzere. Bakanlık tarafından sağlıklı beslenme kapsamında hazırlanan rehber okullar, kamu kurumları ve hastanelerin menülerini belirleyecek.

Haberler 16.05.2019 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk Bakanlnn Toplu Beslenme Sistemlerinde Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberinde sona yaklalyor. Türkiye Salkl Beslenme ve Hareketli Hayat Program (2018-2023) kapsamnda gelitirilen rehber toplu beslenme yapan kurumlarda menü planlamas ve menülere yönelik standart gramajlar içeriyor. Rehber kamu kurum ve kurulular, üniversite ve STKlarn katlmyla gelitiriliyor.

Geçen yl Ankarada tüm kamu kurulularnn ve STKlarn yer ald çaltayda masaya yatrlan rehber, salkl beslenmenin gelitirilmesi için beslenme çevreleri oluturulmas, menü planlamasnda sal koruyucu ve gelitirici (enerji, tuz, eker, yan azaltlmas, posann artrlmas vb.) uygulamalarn yaplmas, porsiyon kontrolünün salanmas için standart tarifeler oluturma gibi amaçlar tayor.

Krelere özel menü

Yazm çalmalar devam eden rehberin içerii de netlemeye balad. Buna göre rehber u bölümleri içeriyor: Toplu beslenme sistemleri prosesleri ve uygulama esaslar, okullar için ulusal menü program, kurumlar için ulusal menü program, kreler ve bakmevleri için ulusal menü program, huzurevleri için ulusal menü program, cezaevleri için ulusal menü program, erikin hastaneleri için ulusal menü program, çocuk hastaneleri için ulusal menü program, içiler için ulusal menü program ve özel günler ve ziyafet menüleri.En yakn zamanda bitirilmesi planlanan rehber, basmn ardndan tüm kamu kurum ve kurulularna iletilecek.

Ana Sayfaya Git