"Tüm köylere örnek ve model olacak bir çalışma yürüteceğiz"

Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Çakmaklı, kırsal kesimin kalkındırılması amacıyla hazırlanan Örnek Köy Projesi ile ilgili, "Bu proje, ulusal tarımın gelişmesi, hak ettiği verim ve kaliteyi arttırma adına muhteşem bir proje." dedi.

Haberler 24.03.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çakmakl, Gda Tarm ve Hayvanclk Bakanlnca hayata geçirilen proje kapsamnda örnek köy seçilen Siverek ilçesinin Böürtlen Mahallesinde, vatandalar bilgilendirmek amacyla toplant düzenledi.

Projenin uygulama aamasna geçildiini belirten çakmakl, projenin ulusal tarmsal yap anlamnda çok önemli olduunu ifade ederek, unlar söyledi:

KÖYLER ÖRNEK OLACAK

Bu, tarmda gelimi ülkelerin zaten uygulad esasa dayanan bir süreç. Üreticilerimizin gerek bitkisel gerek hayvansal üretimde, tüm köy sakinleri olarak birlik ve beraberliini salayacak. Bu proje, ulusal tarmmzn gelimesi, hak ettii verim ve kaliteyi de arttrma adna muhteem bir proje. Bu köyümüzdeki üreticilerimiz ve çiftçilerimizle birlikte, bu projeyi, Allahn izniyle baarya ulatrp, ilimizdeki dier tüm köylere örnek ve model olacak bir çalmay yürüteceiz. Tarmda üretimin esas olan maliyeti yani gidiyi minimum düzeye çekip, üretilen ürünün hem pazar garantisi hem de hak ettii deere ulamas, tarmsal verimlilii ve kaliteyi artrmak adna sürecek olan bir proje. Bu anlamda hem girdi maliyetlerimizi düüreceiz, hem de elde edilen ürünlerin hak ettii deeri bulmasn salam olacaz.

Projenin tarm ve hayvancla canllk getireceini vurgulayan mahalle muhtar ehmus Can da, Bilgiler çok güzel ve bizim için yaplrsa çok önemli. Allah raz olsun, il müdürümüz bizleri ziyaret etti. Zaten gerekeni kendisi yapacaktr. çok büyük katks olacak, bütün herkes faydalanacak. Herkesin hayvan olacak, belki de daha fazla hayvan olacak ve zengin olacak. eklinde konutu.

Toplantya Gda Tarm ve Hayvanclk Siverek lçe Müdürü Veysel Klç ile birim müdürleri ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git