Tunceli'ye 4'üncü tekstil fabrikası

Tunceli'de Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel'in girişimleriyle 500 kişinin daha istihdam edileceği 4'üncü tekstil fabrikasının temeli atıldı.

Haberler 25.06.2018 - 12:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali ve Belediye Bakan Vekili Sonelin, Tunceliye atanmasnn ardndan bölgede balayan yatrmlara bir yenisi daha eklendi. Daha önce 3 tekstil fabrikas ve 1 çar merkezi ile 2 bin 500 kiilik istihdam alan açlarak Türkiyede son sradan ilk 4e giren Tuncelide 500 kiilik yeni bir tekstil fabrikasnn kurulma çalmalar balad. Bu kapsamda merkeze bal nönü Mahallesinde yer alan Organize Sanayi Bölgesinde 500 kiinin çalaca yeni tekstil fabrikasnn kurulmas için temel atld.

Açlan tekstil fabrikalaryla istihdamda sonuncu sradayken 4. sraya gelindiine dikkat çeken Vali Sonel,Yaklak 1 yldr Tunceli Valilii ve Belediye Bakanl görevini yürütmekteyiz. Buraya geldiimizde istihdam konusunda ciddi skntlar vard. 81 il arasnda sonuncu sradaydk. Yatrmclarmzla görütük. lk etapta 3 tekstil fabrikas açld. Özel çar merkezimiz bitti. 2 bin 500 vatandamza i ve a verecek duruma geldik. Dördüncü tekstil fabrikamzn temel atma töreni için burada bulunuyoruz. ZARA Tekstil için 9 bin metre kara yer tahsis ettik. Alt yapsn hazrladk. Kapal alanlar 3 ay içerisinde hazrlanm olacak. Burada 500 vatandamz çalacak. Yani yaklak 3 bin vatandamza i ve a vermi olacazdedi.

Firmann Tuncelide ihracata yönelik çalmalar yapacana dikkat çeken Vali Sonel, Birkaç hafta önce Tuncelide ilk defa tekstil fabrikalarndan Avrupann 8 ülkesine ihracat balad. Buna benzer istihdam alanlar meydana gelmekte. Hem valilik hem belediye olarak i adamlarmza her türlü katky salamaktayzifadelerini kulland.

Fabrikann iletmecilerinden Bar Aksu ise, Bizim firmamz aslnda stanbulda. Valimiz Tuncay Sonelin srarlar sonucu kendi insanlarmza hizmet etmek için geldik. Buras geldiimiz ilk zamanlarda çöplük gibiydi. Valimizin desteiyle düzene girdidiye konutu.

Ana Sayfaya Git